IoT Solutions World Congress 2019 anuncia els seus primers ponents i sessions

El programa de l’IoT Solutions World Congress (IoTSWC) va prenent forma. L’esdeveniment que organitza Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium (IIC) anuncia les primeres sessions i ponents de la seva propera edició, entre els quals destaquen l’analista nord-americà Joe Barkai, importants directius de firmes tecnològiques com ara Dell, Ericsson, Google Cloud , Huawei, IBM, Microsoft, SAS, i Wipro, així com d’empreses usuàries de solucions IoT com Hugo Boss, SNCF Réseau, o Maersk GTD, entre d’altres.

L’IoTSWC 2019, que tindrà lloc del 29 al 31 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​configura el seu congrés al voltant de nou eixos temàtics: tecnologies facilitadores d’IoT, transport connectat; fabricació; energia i subministraments; sector salut; construcció i infraestructures; altres indústries; intel·ligència artificial; i blockchain. Se celebraran més de 200 sessions entre conferències, taules rodones i presentacions, i es preveu la participació de més de 400 ponents.

Entre els primers experts confirmats figura Joe Barkai, autor de The Outcome Economy: How the Industrial Internet of Things is Transforming Every Business qui farà una prospectiva del desenvolupament de la intel·ligència artificial. També exposaran la seva experiència en l’aplicació de solucions IoT Erkut Ekinci, responsable d’IT de la firma de moda Hugo Boss; Emmanuel Cox, responsable de transformació digital a la companyia francesa de ferrocarril SNCF Réseau; Daniel Wilson, director de desenvolupament de negoci a l’empresa de transport marítim TradeLens-Maersk GTD; i Glòria Zaionz, prestigiosa experta de tecnologia emergent.

A més, està confirmada la participació d’executius de companyies mundials proveïdores de solucions per a digitalitzar tot tipus d’indústries: K. Eric Harper (ABB); Teresa Tung i Edy Liongosari (Accenture Labs); Dirk Slama (Bosch Programari Innovations); Said Tabet (Dell); Jake Gostylo (Dun & Bradstreet); Shannon Lucas (Ericsson); Garret Miller (GE Current), Jennifer Bennett (Google Cloud); Beverly Rider (Hitachi); Maria Schwenger (Honeywell); Wael William Diab (Huawei); Juan José Ruiz (IBM), Chris Pendleton (Microsoft); (Shyam Varan Nath (Oracle Corporation); Brad Klenz (SAS); Charles Paumelle (Thales) i Madhusudan Pai (Wipro).

Així mateix, el comitè de programa està ultimant les temàtiques i seleccionant altres casos d’èxit amb l’objectiu d’aportar coneixement que ajudi a accelerar la transformació digital d’empreses de diferents sectors i oferir una panoràmica de l’estat d’aplicació de tecnologies disruptives com l’IoT, la intel·ligència artificial i el blockchain.

En l’era de les màquines intel·ligents

L’IoTSWC 2019 analitzarà l’estat d’implementació de la intel·ligència artificial i les tecnologies d’aprenentatge automàtic per a la millora de processos. També tractarà qüestions relacionades amb l’estandardització, així com aspectes ètics i responsabilitats socials que sorgeixen en l’inici de l’era de les màquines intel·ligents. En aquesta línia, s’abordarà també la relació i el paper de les persones i les màquines en la indústria 4.0 per millorar la seguretat, productivitat i els processos.

A més, es parlarà de tecnologies habilitadores d’IoT des de les experiències aportades per empreses de diferents sectors industrials. Es dedicarà especial atenció al potencial que aporta “Digital Twins”, una de les principals tendències estratègiques en l’Iot industrial.

A l’IoTSWC es presentaran, així mateix, bones pràctiques i casos d’èxit d’empreses que han implementat l’IoT, la intel·ligència artificial i el blockchain en la seva activitat assolint importants avantatges competitius. Així, per exemple la firma nord-americana Advanced Disposal Services explicarà com ha transformat el model de gestió i reciclatge de residus mitjançant l’ús de tecnologies mòbils, IoT i analítica de dades. Per la seva banda, Pentair parlarà de diverses solucions intel·ligents per a la gestió de l’aigua en indústries, comerços i l’àmbit domèstic. Així mateix, la companyia pública ferroviària francesa (SNCF) exposarà els resultats obtinguts després d’aplicar el manteniment predictiu via IoT en els seus 30.000km de vies, 15.000 trens i 3.000 estacions. Mentrestant, la firma de moda Hugo Boss es centrarà en com la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic estan canviant els seus sistemes de producció, l’accés a mercats i les oportunitats de venda en el retail.

Per la seva banda, Legal Aid Ontario, corporació responsable d’administrar el programa d’assistència legal en aquesta província canadenca, presentarà el seu cas de digitalització i ús de solucions de blockchain. En la mateixa línia Maersk donarà a conèixer èxits concrets d’ús de blockchain en la indústria del transport marítim i l’estalvi de costos que suposa.

Es dedicarà temps també a analitzar la revolució de l’atenció sanitària via IoT amb els exemples dels consorcis hospitalaris UCSF Health de Califòrnia i Radboudumc dels Països Baixos; a conèixer de la mà d’Amaresco com els grans consumidors d’energia (des indústries fins a ciutats) poden reduir la petjada de carboni gràcies a la digitalització, a més de solucions intel·ligents i connectades per actualitzar edificis i infraestructures; o a explicar com el blockchain contribueix a la privacitat de les dades o a millorar diferents serveis que els governs locals ofereixen als ciutadans. També es parlarà de tecnologies necessàries en aquesta nova onada de la digitalització com LoRaWAN, 5G i ZigBee.

Sobre IoTSWC

L’Internet of Things Solutions World Congress, IoTSWC, és el major esdeveniment internacional especialitzat en la digitalització de les indústries, i l’únic que uneix exposició comercial, congrés, bancs de proves i networking professional al més alt nivell. Està organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium. En la seva propera edició preveu reunir 400 empreses expositors i més de 400 ponents de tot el món, així com superar els 16.000 visitants registrats en 2018.

Barcelona, maig de 2019