IoT Solutions World Congress 2018 impartirà workshops per aprofundir en les tecnologies IoT i IA

Del 16 al 18 d’octubre, IoT Solutions World Congress (IoTSWC) impartirà tres workshops per aprofundir en aspectes de l’Internet de les coses (IOT) i la Intel·ligència Artificial (AI). Aquestes sessions proporcionaran coneixement i les eines necessàries per optimitzar la transformació digital del negoci de diferents indústries. Els participants rebran un certificat tècnic oficial de l’esdeveniment i de l’Industrial Internet Consortium (IIC) i IoT Solutions World Congress, organització líder mundial que agrupa els principals actors de l’ecosistema IoT per treballar conjuntament en l’acceleració de la implantació de l’IoT de forma segura en diversos sectors.
El primer workshop es centrarà en la intel·ligència artificial i oferirà una visió general d’aquesta tecnologia. S’explicarà com s’està utilitzant amb èxit i on està tenint un impacte significatiu. Es donaran les claus de per on començar, els aspectes a tenir en compte en la seva implantació, així com els desafiaments que suposa el seu desplegament depenent de les empreses. Edy Liongosari, Chief Research Scientist d’Accenture Labs, i Wael William Diab, Business and Technology Strategist d’Huawei dirigeixen aquesta sessió en la qual participaran diversos experts.
El segon workshop demostrarà que l’èxit de l’internet industrial depèn de la col·laboració de diferents empreses i posarà en contacte start-ups d’IoT amb subministradors de solucions i de finançament per dur a terme aquests projectes. Amb un enfocament pràctic, aquesta sessió permetrà a diverses start-ups explicar els projectes en què estan treballant i els problemes que es troben. A continuació diversos proveïdors de tecnologia presentaran solucions que puguin contribuir a resoldre aquests reptes, així com programes d’innovació en els quals puguin participar empreses de nova creació amb base tecnològica. Finalment, diferents companyies de capital risc o venture capital explicaran què busquen en les start-ups d’IoT i quina és la millor manera de treballar amb elles i accedir als seus programes d’injecció de capital.
L’últim dels workshops versarà sobre el concepte “Digital Twin” o bessó digital, que ve a transformar la dinàmica de la indústria. Es tracta de replicar virtualment processos reals per analitzar el seu comportament en determinats supòsits per tal de millorar la seva eficàcia o saber com actuar davant de situacions imprevistes. Es presentarà un nou enfocament anomenat Closed Loop PLM: Connexió de CAD a la fàbrica i sistemes de gestió del cicle de vida del producte (PLM) (ALM) i (SLM) a través d’una plataforma IoT que inclou realitat augmentada i realitat virtual. Els responsables dels continguts són Calvin Smith, director & Head of IoT Partner Engineering de Wipro i Helena Lisachuck, director IoT Global Lead de Deloitte.
IOT Solutions World Congress (IoTSWC) és l’esdeveniment líder sobre la transformació digital dels sectors empresarials que uneix congrés, exposició comercial i testbeds. En la seva edició d’octubre preveu reunir 300 expositors i 250 ponents internacionals. La cita d’enguany confirmarà l’auge de la implantació massiva de l’IoT en diferents entorns industrials i negocis, i mostrarà, així mateix, la convergència d’aquesta tecnologia amb la intel·ligència artificial i el blockchain. L’any passat van visitar IoTSWC més de 13.000 professionals de 114 països.
Barcelona, juliol de 2018