IoT Solutions World Congress 2018 confirmarà el desplegament IoT a la indústria i els negocis

IoT Solutions World Congress (IoTSWC) –l’esdeveniment més gran del món sobre les innovacions de l’internet industrial-, prepara la seva quarta edició del 16 al 18 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb l’objectiu de reunir més de 300 expositors i 250 ponents internacionals. La cita d’enguany confirmarà l’auge de la implantació massiva de l’IoT en diferents entorns industrials i negocis, i mostrarà, així mateix, la convergència d’aquesta tecnologia amb la intel·ligència artificial i el blockchain.
Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium (IIC), IoTSWC preveu consolidar el seu creixement tant en nombre d’empreses com de visitants en línia amb el desplegament massiu de l’IoT en diversos sectors que veuen millorada la seva eficiència, automatització i resultats.
El director de IoTSWC, Roger Bou, es mostra convençut que l’edició d’enguany mostrarà l’enlairament definitiu d’aquesta tecnologia, la vessant industrial de la qual està creixent ràpidament: “Veurem que l’IoT ja no és una promesa de revolució tecnològica, sinó una realitat cada cop més implantada i amb un enorme potencial per transformar tot tipus de negocis i la nostra vida quotidiana “.
En aquest sentit la consultora Gartner prediu que el 2018 hi haurà 11.200 milions de coses connectades al món -4.159.000 d’elles en indústries i verticals específics-, fet que suposa un creixement del 32% en aquests àmbits respecte el 2017. D’altra banda, els experts també auguren que 2018 serà l’any en què l’IoT tindrà un impacte real en el mercat impulsant nous models de negocis i serveis.
En aquest context de creixement, Roger Bou destaca les possibilitats que oferirà IoTSWC 2018 pel que fa a negoci i coneixement, “en reunir a les empreses líders i als millors experts del món en IoT per explorar aplicacions reals de les últimes innovacions i definir les tendències que estan marcant ja el desenvolupament de l’internet industrial”.

Exposició comercial, congrés i Testbeds

IoTSWC és un esdeveniment de referència en el calendari internacional que uneix congrés, exposició comercial i bancs de proves i promou el networking professional al més alt nivell. A la zona d’estands participaran els principals proveïdors d’IoT a través dels seus centrals mundials, entre ells companyies de tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de programari, fabricants de hardware, empreses de seguretat, operadores de serveis i de telecomunicacions, o firmes d’automatització industrial, entre d’altres. S’inclourà també l’àrea de testbeds o bancs de proves on es realitzaran demostracions en directe d’innovadores aplicacions de l’internet industrial.
Per la seva banda, el Congrés reunirà els millors experts mundials en aquesta tecnologia i representants de la indústria per abordar l’impacte de les solucions IoT en diferents entorns. El 2018 s’han establert nou eixos temàtics sobre els quals giraran les més de 125 sessions previstes: transport connectat; fabricació de béns; assistència sanitària; energia i subministraments; construcció i infraestructures; indústria oberta; tecnologies facilitadores; blockchain i intel·ligència artificial, aquests dos últims amb fòrums propis.
Fins a l’abril està oberta la convocatòria per presentar al Congrés casos d’èxit d’aplicacions de IoT en entorns industrials. Un comitè de programa avaluarà les propostes rebudes i seleccionarà aquelles més innovadores per a ser explicades i compartides amb els assistents.
Així mateix en 2018, IoTSWC reconeixerà els projectes més innovadors i impactants desenvolupats al llarg de l’any a través dels IoT Solutions Awards, guardons oberts a la participació d’empreses i entitats de tot el món les quals poden presentar la seva candidatura entre març i juliol.
En la definició dels continguts i àrees de l’esdeveniment resulta clau la implicació de l’Industrial Internet Consortium (IIC), entitat de referència mundial que agrupa més de 250 firmes i entitats vinculades a l’IoT per avançar conjuntament en estàndards, innovació, interoperabilitat i seguretat de l’internet industrial.
El director executiu del IIC, Richard Soley, subratlla el nivell dels assistents i de les demostracions dels sistemes en viu del IoTSWC: “IOT Solutions World Congress segueix sent el principal esdeveniment industrial de l’IoT de l’any. Brinda als assistents la possibilitat de conèixer els líders que fa anys que treballen en l’àmbit del’IoT; escoltar els experts, compartir històries d’èxit de companyies i indústries específiques, i també l’oportunitat de veure els beneficis de l’internet industrial en acció amb el nostre enfocament en bancs de proves totalment funcionals”.
Soley assenyala que “el mercat de l’IoT no el dominarà una única companyia, sinó que està provat que diverses empreses poden treballar plegades per oferir solucions a mida per a cada sector”. “Això és el que es pot trobar aquest octubre a Fira de Barcelona, ​​així com les “millors pràctiques que dirigiran els desafiaments que ha d’afrontar l’IoT en termes de seguretat, anàlisi de dades i convergència amb intel·ligència artificial i blockchain”, explica Soley.
En la seva edició de 2017, IoTSWC va reunir 240 expositors i 13.000 visitants de 114 països. Segons les dades recollides per l’organització, el 45% de les empreses que van visitar IoTSWC el 2017 va declarar la seva intenció d’invertir més d’1 milió d’euros en IoT en els propers 3 anys.

Barcelona Industry Week

Iot Solutions World Congress forma part de la Barcelona Industry Week, denominació que engloba també els salons In(3D)ustry From Needs to Solutions, dedicat a la fabricació additiva, i Healthio, especialitzat en tecnologies per a la salut i assistència sanitària. Els tres esdeveniments que comparteixen sinergies i proporcionen una plataforma comercial i de coneixement a diversos sectors industrials tindran lloc del 16 al 18 d’octubre a Fira de Barcelona.
Barcelona, 5 de febrer de 2018