IoT Solutions World Congress 2018 anuncia els primers ponents

El programa de conferències de l’IoT Solutions World Congress (IoTSWC) va prenent forma. L’esdeveniment que organitza Fira de Barcelona sobre l’internet industrial reunirà del 16 al 18 d’octubre a més de 250 experts mundials que debatran sobre aplicacions reals de l’IoT que estan transformant diferents entorns industrials i creant nous models de negoci. Entre els primers ponents confirmats figuren Glòria Zaionz, guru sobre tecnologia emergent i innovació; Bert Van Hoof, gerent de Programes Grupals d’Azure IOT i soci de Microsoft; i Edy Lingosari, global managing director d’Accenture.

Per a la seva edició de 2018, IoTSWC ha establert nou eixos temàtics sobre els quals giraran les més de 125 sessions previstes en el seu Congrés: fabricació de béns; assistència sanitària; energia i subministraments; transport connectat; construcció i infraestructures; indústria oberta; tecnologies facilitadores; blockchain i intel·ligència artificial, aquests dos últims amb fòrums monogràfics.
El director de IoTSWC, Roger Bou, subratlla el treball del comitè de programa liderat per l’Industrial Internet Consortium (IIC) i format per gairebé una trentena de representants de firmes i entitats de referència “per reunir casos d’èxit innovadors amb els quals analitzar el desplegament de l’IoT en múltiples indústries, així com identificar les tendències que estan marcant la convergència de tecnologies, estàndards i noves aplicacions”.
Alguns temes destacats
Durant el Congrés es tractaran temes com la transformació de l’entorn laboral gràcies a l’IoT; l’impacte de l’automatització industrial en l’ocupació; la connexió digital de tota la cadena de valor d’un producte; la seguretat dels vehicles autònoms; o les infraestructures intel·ligents a les ciutats.
En l’àmbit d’energia i subministraments s’abordaran qüestions relacionades amb la millora de l’eficiència dels processos gràcies a la computació cognitiva mentre que s’analitzarà la implementació del model de “bessons digitals” per predir comportaments i prescriure accions en diferents sectors.
També es parlarà de la nova relació metge-pacient que introdueixen les noves tecnologies; de l’ús de les dades per a la personalització de l’atenció sanitària, de telemedicina via IoT o de sistemes de seguretat específics per a la nova eHealth.
Al Fòrum dedicat a la intel·ligència artificial es debatrà sobre ètica i responsabilitats socials de la implementació de solucions d’IA en el món real; mentre que en l’esdeveniment sobre blockchain es presentaran casos d’èxit d’aplicació d’aquesta tecnologia en la indústria logística; en franquícies de restauració i a l’hora de resoldre qüestions relacionades amb els drets d’autor a la música, entre d’altres temes.
Altres noms que figuren en el primer avanç del programa del Congrés són: Sven Schreck, Chief Architect IOT Security d’Intel; Said Tabet, Sènior Technology Strategist de Dell Technologies; Leila Dillon, Vice President of Global Marketing & NA Distribution de BigBelly; Jonathan Moulton, cofundador i soci director a Momenta Partners; Willem Sundblad, CEO i fundador d’Oden Technologies Ltd; Mark Cotteleer, director d’investigació a Deloitte; Helena Lisachuk, IoT Global Initiative Lead a Deloitte; Hyleco Nauta, director i-Health Innovation a la University Medical Centre Utrecht; John Denning, director de Wholesale Change; Michael Godoy, director de Telemedicine and Scalable Therapeutics en UCSF Medical Center; Eric Harper, Senior Software Architect a ABB; Brad Klenz; IoT Architect Analytics a SAS; Martijn Siebrand, especialista en Blockchain, Logística i Finances en TKI Dinalog; Andy Zondervan, CEO a Settled! i Pascal Haider, CEO d’GarfieldEATS.
Participació d’empreses referents
A falta de cinc mesos per a la seva celebració, ja està confirmada la presència del 70% del total d’empreses previstes, entre les quals destaquen firmes referents en l’ecosistema IoT com ara ABB, Deloitte, Huawei, Google Cloud, Intel, Microsoft, Sas, Telit , Vodafone, Wipro, Dassault Systèmes, Fiware, Kaspersky, Libelium, Programari AG, Orange, Telefonica i Thingstream.
A la zona d’exposició comercial, en la qual s’espera reunir més de 300 expositors, participen companyies de tecnologies de la informació, desenvolupadors de plataformes de programari, empreses de seguretat, proveïdors de serveis i de telecomunicacions, firmes d’automatització industrial, consultores, fabricants de hardware, centres tecnològics i de R + d, incubadores, associacions i entitats relacionades amb l’IoT així com participacions agrupades internacionals i governs de diferents països. Com a complement, s’obrirà novament la Testbeds àrea on s’exposaran bancs de proves per veure el funcionament real d’aplicacions IoT.
IoTSWC forma part de la Barcelona Industry Week, marca que engloba també els salons In(3D)ustry From Needs to Solutions, dedicat a la fabricació additiva, i Healthio, especialitzat en tecnologies per a la salut i assistència sanitària. Els tres esdeveniments que comparteixen sinergies i proporcionen una plataforma comercial i de coneixement a diversos sectors industrials tindran lloc del 16 al 18 d’octubre a Fira de Barcelona.
Barcelona, 7 de juny de 2018