IOT Solutions Congress aterra al Brasil per accelerar la innovació industrial al país

IOT Solutions World Congress arriba al Brasil per celebrar el seu primer spin off a l’estranger. El principal esdeveniment internacional sobre la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives de Fira de Barcelona, estrena una edició brasilera del 6 al 7 de juny al centre d’exposicions Transamérica de São Paulo i espera reunir 5.000 visitants de 20 països, 50 expositors i 45 ponents.

Organitzat per Fira de Barcelona conjuntament amb el Hub brasiler de ciutats intel·ligents, iCities, i el suport del govern de la Ciutat de São Paulo i São Paulo Negocios, sota el lema ‘Toca les il·limitades possibilitats de la innovació”, la primera edició d’IOT Solutions Congress Brasil (IOTSCB) vol ser la trobada anual per a líders, experts i professionals del sector al país sud-americà. L’esdeveniment abordarà temàtiques com la Internet de les Coses (IoT), Intel·ligència Artificial, Bessons Digitals, Realitat Augmentada, Connectivitats o Ciberseguretat, entre d’altres.

El director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, ha afirmat que “estem molt contents d’afegir un saló més a la cartera internacional de Fira de Barcelona, fet que demostra la vitalitat dels nostres esdeveniments així com el paper rellevant que té la  institució en el panorama firal internacional”. Zapatero ha afegit que “Brasil és un dels països de Llatinoamèrica que està experimentant un major creixement en el mercat de la IoT, de la mà d’una forta inversió en la xarxa de 5G i és per aquest motiu que IOTSCB vol acompanyar-lo en aquest camí de transformació de la indústria”.

El saló tindrà una part congressual amb destacats experts que compartiran el seus coneixements i experiència sobre el futur de la innovació industrial. Entre els 45 ponents participants, hi haurà Ricky Ribeiro, fundador de Mobilize Brasil; Robin Bass, propietària de Allons Vent; Waldemir Cambiucci, director de tecnologies emergents de Microsoft Brasil; i Tanja Jacobsen, co-fundadora de Hofstra.

També s’organitzarà una zona expositiva on hi prendran part 50 empreses que exhibiran una àmplia gamma de productes i solucions disruptives que donen resposta als actuals reptes del mercat al mateix temps que podran establir nous contactes. Entre les companyies i organismes participants, destaca Boston Robotics, I’Institut de Ciutats Intel·ligents (ICI), així com el Parc Tecnològic d’Itaipú.

El programa del certamen es completarà amb un espai per a startups que reunirà 130 companyies emergents i una zona de Testbeds (bancs de proves) amb aplicacions reals de tecnologies punteres.

Fira, marca global

Aquesta edició brasilera serà el primer spin off que es realitza a l’estranger del IOT Solutions World Congress. El principal esdeveniment global en transformació de la indústria mitjançant l’ús de tecnologies disruptives ha celebrat aquest any la seva 8ª edició al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, reunint 300 empreses expositores, 250 experts i 11.000 visitants professionals.

En aquest sentit, amb l’objectiu d’exportar internacionalment la seva experiència com a organitzador de salons i oferir oportunitats de negoci a empreses catalanes i espanyoles, Fira de Barcelona fa més de 10 anys que exporta esdeveniments arreu del món.

Aquest any, juntament amb IOT Solutions Congress Brasil, la institució firal barcelonina celebra 11 salons arreu del planeta, entre ells les edicions locals de Smart City Expo World Congress a Aràbia Saudita, Argentina, Brasil, Colòmbia, Estats Units, Mèxic, Qatar i Xile, així com Alimentos Cuba i Alimentaria a la Xina.

Barcelona, 3 de juny de 2024
Albert Sas i Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com