Innovate4Climate tanca portes marcant el camí per activar les inversions bilionàries dels Acords de París

La primera edició de l’Innovate4Climate, un diàleg internacional entre representants governamentals i empresarials, juntament amb organismes multilaterals, posa punt i final posicionant-se com la principal plataforma de contacte entre sector públic i privat cap a la nova economia post Acords de París. 350 experts internacionals en més d’un centenar de sessions han debatut aquesta setmana a Fira de Barcelona, sobre els grans reptes del planeta enfront del canvi climàtic.
Més de 1.500 assistents de 82 països dels cinc continents han participat durant quatre dies en la primera edició del Innovate4Climate. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i el Banc Mundial, i amb la col•laboració de la IETA, Climate Action i Connect4Climate, ha posat en contacte els actors clau responsables d’activar les inversions bilionàries necessàries per complir els acords del COP21 de París.
La cimera “Unlocking the trillions“, que s’ha celebrat entre dimecres i avui dijous, ha estat la part central de l’esdeveniment despertant un gran interès entre els participants. Les sessions han comptat amb la participació de 68 ponents, entre els quals destaquen Bertran Piccard, CEO de Solar Impulse; Jean-Marc Duvoisin, CEO de Nespresso; Michael Liebreich, director de Bloomberg New Energy Finance; i John Roome, director de Canvi Climàtic del Banc Mundial. També han intervingut experts internacionals com Alex Tapscott, conseller delegat de Northwest Passage Ventures i especialista en blockchain, o Jay Koh, director del fons d’inversió verd Lightsmith Group, entre d’altres.
A les 25 sessions de la cimera s’han abordat els grans reptes del finançament contra el canvi climàtic, amb especial atenció a la necessària col•laboració publicoprivada per assolir els objectius dels històrics Acords de París.
Durant els quatre dies que ha durat l’esdeveniment, també s’han desenvolupat més de 100 sessions paral•leles i tallers de temàtiques com els mercats de carboni, el desenvolupament de resistència climàtica, els bons verds, o les ciutats sostenibles, amb la participació de més de 280 speakers.
L’Innovate4Climate també ha comptat amb una zona expositiva amb 34 empreses participants, entre elles Itaipú Binacional, Baker McKenzie, Zaluvida, el Ministeri Federal per al Desenvolupament Econòmic i la Cooperació d’Alemanya, Gas Natural Fenosa, Fluidra, Lavola, o Generalitat de Catalunya.
Està previst que l’esdeveniment se celebri a Barcelona cada tres anys i que l’edició de 2018 tingui lloc a Frankfurt.
25 de maig de 2017