IN(3D)USTRY tanca la segona edició potenciant la relació entre els principals actors de la impressió 3D

La segona edició de l’IN(3D)USTRY From Needs to Solutions, el certamen dedicat a la impressió 3D, ha tancat després de tres dies d’intensa activitat al pavelló 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Visitants i expositors han destacat l’alta qualitat dels ponents i l’innovador concepte d’arena, el fòrum de debat, que ha fomentat un diàleg transversal entre tots els participants de l’esdeveniment. 
La quarantena de ponents de sectors com l’automoció, l’aeronàutica, el retail i béns de consum, la salut i la indústria han exposat a l’arena de l’IN(3D)USTRY el bon moment que viu la fabricació additiva. Representants d’empreses com Renault, Adidas, Airbus, Sony o Siemens han compartit amb els principals fabricants la seva experiència amb l’aplicació de la impressió 3D i els reptes de futur que tenen per endavant.
El director de l’IN(3D)USTRY, Miquel Serrano, ha volgut destacar la bona acollida de les ponències dels experts: “estem molt contents del seu funcionament ja que ha propiciat un diàleg transversal entre tots els actors de la cadena de valor”. Serrano considera que “IN(3D)USTRY s’està diferenciant respecte d’altres fires del sector i posicionant-se com un esdeveniment singular dins l’ecosistema de la impressió 3D”.
En aquest sentit, el director sénior d’Operacions de Disseny d’Adidas, Simone Cesano, que ha participat com a ponent, ha lloat el format d’esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona. “Estic sorprès per la quantitat de connexions que hem fet de manera molt ràpida. Hem parlat amb molta gent diferent en molt poc temps”. Cesano ha subratllat el caràcter innovador de Barcelona, ja que compta “amb una alta densitat d’escoles de disseny amb plantejaments poc convencionals, fet que m’entusiasma perquè és exactament el que sempre estem buscant” a Adidas.
De la mateixa manera, el director de Vendes a Espanya i Portugal d’HP, Jaume Homs, creu que certàmens com IN(3D)USTRY són molt necessaris per al sector: “necessitem esdeveniments com aquests perquè el mercat és nou”. Per aquest motiu, Homs sosté que “hi ha molta feina a fer per donar conèixer les enormes possibilitats de la fabricació additiva i esdeveniments com aquests són l’única manera de mostrar-ho al mercat”.
La coincidència amb els salons Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast i IOT Solutions World Congress, en el marc de la Barcelona Industry Week, ha ajudat a crear sinergies entre visitants i empreses, que han ajudat a superar els 3.300 visitants de l’any passat.
Premis Reshape
Arena de l’IN(3D)USTRY va viure per primera vegada l’entrega dels tercers premis  Reshape als millors dissenys de wearables. El primer guardó se’l va endur, una espina dorsal dotada d’intel•ligència artificial que corregeix les males postures de l’esquena. El segon, una pinça nasal per natació 100% personalitzable; i el tercer, un teclat biomètric inserit als dits de la mà.
5 d’octubre de 2017