HostelCuba tanca amb èxit la seva segona edició doblant el nombre d’expositors

La segona edició de HostelCuba, el Saló Internacional de l’Equipament per a Hotels, Restaurants i Serveis Turístics, ha tancat la seva segona edició amb èxit de participació i doblant el nombre d’expositors respecte a la seva primera convocatòria, en 2016. L’esdeveniment, celebrat del 25 al 27 d’abril, que Fira de Barcelona co-organitza juntament amb el soci local Pabexpo, pertanyent al Grup Empresarial Llotja, ha acollit 110 empreses.
HostelCuba es consolida en una segona edició que ha tancat amb èxit de participació. 110 empreses expositores de 20 països, han pogut trobar noves oportunitats de networking i negocis amb la visita de més de 3.000 professionals entre importadors i exportadors que proveeixen centrals de compra, hotels, restaurants i col·lectivitats, arquitectes, interioristes i dissenyadors.
Per al director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, “l’èxit d’aquesta edició consolida la nostra estratègia internacional, reafirma la nostra aposta de celebrar salons professionals en aquesta illa, i mostra les grans oportunitats que ofereix per al negoci internacional”.
En HostelCuba s’han exposat els productes dels sectors d’Equips i maquinària per a hotels i restaurant; l’Àrea Gourmet, amb alimentació i begudes; Disseny, interiorisme i decoració; Higiene i neteja; Tèxtil, parament i uniformes; Equipament i serveis per a la indústria de l’entreteniment, oci i establiments turístics; Tecnologia i assessorament al servei de la gestió i comunicació.
El saló va acollir així mateix diverses activitats de networking, formatives i divulgatives, com la taula rodona centrada en el reciclatge durant la qual es va parlar de la instal·lació de punts de recollida “Blipvert” per iniciativa de Mundus, la Unió d’Empreses Recuperadores de Matèries Primeres i moviment Recuperador de Futur. Una altra trobada rellevant va ser la que va comptar amb la participació de les empreses Mincin, Cujae i Logestpro que van debatre sobre la cadena de subministrament d’aliments per al canal Horeca. Les conclusions d’aquests esdeveniments es presentaran a la Fira Aliments Cuba 2.0, el 2018.
Una altra de les novetats d’aquesta convocatòria de HostelCuba ha estat l’estrena del Fòrum Gastronòmic, organitzat pel mateix saló. L’esdeveniment ha obtingut un gran èxit de públic i professionals que han seguit les sessions de show cooking dutes a terme per xefs de gran prestigi, cubans i internacionals. Entre ells van destacar Eddy Fernández Monte, que és a més president de la Federació d’Associacions Culinàries de la República de Cuba; Luis Ramón Batlle Hernández; el xef Picchirilo, que va exhibir la seva art en la realització de pasta fresca, o Enoch Tomayo, que va presentar el seu famós esmorzar ‘habanero’. També es va habilitar un espai dedicat a les degustacions de menjar típic cubà amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Culinària de la República de Cuba (FACRC).
HostelCuba, que ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Associació de Fabricants Espanyols Exportadors d’Equipaments per a Hostaleria i Col·lectivitats (AFEHC), és un dels cinc salons que Fira de Barcelona co-organitza a l’Havana amb el soci governamental Pabexpo, fruit de l’acord signat amb el Grup Empresarial Palco, el principal operador de fires i congressos del país caribeny que gestiona els recintes Expocuba, Pabexpo i Palau de Congressos de l’Havana: Pacgraf, que es va celebrar al febrer; Energies Renovables, Fira internacional d’energies alternatives, i Securtec, Saló Internacional de Sistemes de Seguretat i Emergències que se celebraran conjuntament del 19 al 21 de setembre. En 2018, del 22 al 24 de maig, tindrà lloc la 2a edició de la Fira Aliments Cuba 2.0, la Fira Internacional d’Aliments, Begudes i Tecnologia Alimentària, que incorporarà equips i maquinària alimentària i coincidirà amb el Festival del Rom i la XIV Conferència Internacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CICTA).
Barcelona 17 de maig de 2017