Hostelco 2014, tot l’univers de l’hostaleria en una sola cita

Hostelco aposta en la seva pròxima edició per consolidar la seva internacionalitat, crear noves àrees, acollir més sectors i sumar activitats, perquè els professionals de la restauració, hoteleria i col¿lectivitats trobin noves oportunitats de negoci, idees creatives i formats innovadors. Per primera vegada se celebrarà simultàniament al Fòrum Gastronòmic amb l’objectiu de crear la plataforma internacional de la indústria que inclourà tota la cadena de valor del sector, des de l’equipament fins a l’elaboració del producte.

Hostelco 2014 comptarà amb els productes de prop de 500 empreses, el 25% internacionals, procedents de més de 30 països, amb Itàlia al capdavant seguida per Portugal, Alemanya, Turquia i el Regne Unit que estaran presents amb companyies líders de la seva especialitat com Lavazza, Carpigiani, Nardi, Angelo Po, Vista Alegre, Hobart o Charvet entre d’altres.

A aquesta gran oferta se li sumarà la gran qualitat dels seus visitants. El saló comptarà en aquesta edició amb més de 300 compradors, la meitat internacionals, seleccionats entre els professionals amb més potencial de compra, com a empresaris, directors de compres o càrrecs amb alt poder de decisió en grans grups hotelers o cadenes de restauració. Els vip buyers estrangers procediran sobretot del nord d’Àfrica, dels països del Consell de Cooperació del Golf Pèrsic (Aràbia Saudita, Bahrain, Emirats Àrabs Units, Kuwait, Oman i Qatar); USA i Canadà, Latinomérica i els mercats europeus, totes elles zones d’especial interès comercial per al sector.

Hostelco, organitzat per Fira de Barcelona i la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col¿lectivitats i Indústries Afins (FELAC), és un dels salons europeus de referència de la seva especialitat. Se celebrarà del 20 al 23 d’octubre als pavellons 2 i 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Nous sectors que amplien l’oferta
A la tradicional oferta d’Hostelco integrada per productes de maquinària i equipament per a l’hostaleria se sumen per primera vegada els sectors del Pa; Gelateria; Franquícies, amb les ensenyes de l’àmbit de la restauració, i Fitness, amb propostes específiques per a hotels.

També s’estrenarà Cook Trends, un espai on amb la col¿laboració del Fòrum Gastronòmic es recrearan diversos conceptes de restauració comercial i social a partir del mobiliari, decoració i equipament dels expositors del saló.

D’altra banda, l’àrea de novetats es convertirà en el centre d’exposició dels productes més innovadors. Se celebrarà així mateix el Hospitality Business Event, un esdeveniment amb 24 conferències i més de 50 destacats experts nacionals i internacionals de l’àmbit de l’hoteleria, restauració, fitness i wellness. El HBe acollirà també activitats dedicades a l’assessorament (mentoring) i ‘lunch networking’ que proporcionaran als participants una oportunitat única d’ampliar la pròpia xarxa de contactes professionals.

Els espais dedicats als còctels, al cafè, al pa o al fitness comptaran amb demostracions, tallers o concursos per convertir la visita a la fira en un moment de diversió i d’aprenentatge per als professionals que desitgin conèixer més profundament l’entorn de cada un aquests sectors de l’oferta. Hostelco està dissenyant també per buyers i visitants “Be Moving”, una activitat que implica rutes lúdic / gastronòmiques amb etapes en els llocs de major relleu turístic o professional de Barcelona.

Expertise, orientació i networking a Hostelco
Segons la directora del certamen, Isabel Piñol “estem dissenyant no només una exposició comercial, sinó una completa plataforma de productes, coneixement, expertise, orientació i networking al servei d’un sector que es renova i explora constantment nous conceptes i vies de negoci”. Per la seva banda, Jordi Roure, president de d’Hostelco i de la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col¿lectivitats i Indústries Afins (FELAC), considera que “Hostelco és una cita ineludible per als professionals d’un sector en constant evolució, capaç de reinventar-se i innovar per seguir sent competitiu tant a nivell nacional com internacional com ho demostra la quota exportadora de el 46% de la indústria espanyola d’equipament per a hostaleria “.

La gastronomia serà un altre dels grans protagonistes d’aquesta edició d’Hostelco gràcies a la celebració simultània del saló amb el Fòrum Gastronòmic, el punt de trobada de la gastronomia professional i element de cohesió dels diferents agents enogastronòmics, amb tallers de cuina en directe no només duts a terme pels millors xefs del món, sinó també per aquells joves talents que actualment despunten en l’àmbit de la cuina professional.

Barcelona, 9 juliol 2014