Hispack & FoodTech Barcelona tanquen una edició marcada per la digitalització i la sostenibilitat

La digitalització de la indústria i la sostenibilitat han estat els grans eixos que han marcat l’edició conjunta d’Hispack & FoodTech Barcelona que es clausura aquesta tarda al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Les fires de packaging i tecnologies per a l’alimentació han constatat la bona salut de dos sectors estratègics per a l’economia espanyola, creant un clima de negoci favorable per tancar acords comercials i potenciar el networking professional.
Amb la participació d’uns 1.100 expositors directes de 30 països que han ocupat cinc pavellons del recinte de Gran Via, Hispack & FoodTech Barcelona 2018 han ofert una visió completa del cicle de vida del producte alimentari, des de l’ingredient fins als equips i tecnologies per a totes les fases del procés de fabricació, passant per l’envàs i embalatge, la logística o la seva arribada al punt de venda. Així mateix, Hispack ha exposat també solucions de packaging, procés i logística per a la resta de sectors productius.
A falta de les xifres definitives, Hispack & FoodTech han registrat prop de 40.000 visitants, un 5% més que en l’última edició celebrada el 2015. Aquesta doble plataforma firal augmenta també la seva internacionalitat, amb un 12% del total de visitants procedents de l’exterior. En aquest sentit, cal destacar les més de 1.000 reunions de negocis agendades entre els expositors i els compradors convidats per l’organització a través de delegacions comercials i missions inverses de 15 països coordinades per amec per tal d’ajudar a dinamitzar les exportacions de tecnologia espanyola de packaging i d’alimentació.
A més de promoure el negoci, Hispack & FoodTech Barcelona han estat observatoris privilegiats a l’hora de donar a conèixer les grans tendències que defineixen la transformació del packaging i de la producció alimentària. En aquest sentit, en les àrees d’activitats d’Hispack s’han celebrat 120 conferències, tallers i jornades en què han participat 209 ponents, mentre que a FoodTech destaca el Barcelona Biofilm Summit amb la participació de més de 150 experts internacionals en seguretat alimentària i la celebració de diverses activitats formatives i de debat.
El director d’Hispack, Xavier Pascual, destaca “l’excel·lent acollida que ha tingut l’aposta de la fira per tal de visibilitzar la innovació que està transformant la indústria del packaging posant el focus en la digitalització, la sostenibilitat, la logística i l’experiència d’ús de els envasos i embalatges “. Per Pascual, “l’interès que els continguts del saló ha despertat entre els visitants demostra el paper estratègic que està assumint el packaging a tots els sectors econòmics”.
Per la seva banda, el director de FoodTech Barcelona, Ricardo Márquez, assenyala “la qualitat i varietat de l’oferta representada, amb grans dosis d’innovació, que exemplifica com la indústria de maquinària per a l´ alimentació s’està digitalitzant cap a les solucions 4.0”. Márquez també remarca “l’elevat perfil qualitatiu del visitant amb poder de decisió que ha vingut al saló”.
La propera edició d’Hispack tindrà lloc del 20 al 23 d’abril de 2021. Per la seva banda, FoodTech Barcelona emprèn una nova etapa sota la denominació Alimentaria FoodTech, que se celebrarà a l’octubre de 2020, per tal de reforçar el seu posicionament en el calendari internacional i reunir l’oferta més completa de la cadena de valor de la indústria agroalimentària.

Barcelona, 11 de maig de 2018