Hispack 2018 proposa el packaging com a element clau per transformar la indústria

Del 8 a l’11 de maig de 2018, Hispack crearà un ecosistema únic que aglutinarà innovació, indústria i demanda al voltant de tota la cadena de valor de l’envàs i embalatge amb el propòsit d’impulsar el packaging com a motor econòmic i element clau en la transformació cap a la indústria 4.0. A la seva propera edició, el saló preveu augmentar la seva dimensió, internacionalitat i poder de convocatòria, tot donant respostes concretes als reptes i necessitats plantejades pels diferents sectors industrials i de consum compradors de packaging.

Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb Graphispack Associació, Hispack és la major fira que la indústria del packaging celebra a Espanya i ofereix una visió integral del cicle de vida de l’envàs i embalatge per a qualsevol sector d’activitat: materials, disseny i fabricació d’envasos , embalatges i etiquetes, processos de producció, manipulació, emmagatzematge i transport, punt de venda, consum, reutilització, recuperació i reciclatge.
En línia amb la recuperació econòmica i l’augment de la demanda de packaging, Hispack prepara una edició marcada pel creixement i preveu incrementar un 10% la participació d’empreses en relació a 2015. Els sectors d’oferta que Hispack potenciarà especialment són materials, logística i automatització.
Hispack coincidirà novament amb FoodTech Barcelona, nova denominació de la fira de tecnologies de l’alimentació, que mostrarà tots els aspectes de la fabricació d’aliments. D’aquesta manera, els visitants del sector de l’alimentació poden trobar en aquesta doble cita firal solucions que van des de l’ingredient, als processos de producció passant pel packaging i l’arribada al punt de venda.
El packaging, resposta a quatre reptes
El president del comitè organitzador d’Hispack, Javier Riera-Marsá, assenyala el salt qualitatiu d’aquesta edició per presentar una oferta i continguts d’acord amb la importància estratègica i econòmica que està adquirint l’envàs i embalatge. “El nostre saló vol demostrar que el packaging és essencial per donar resposta a quatre reptes actuals de qualsevol sector industrial o de consum: sostenibilitat en tot el cicle de vida de l’envàs; interdependència amb la logística; automatització i digitalització de processos; així com noves experiències d’ús del packaging “, explica Riera-Marsá.
Alhora, Hispack oferirà solucions de packaging i procés a mida per a fabricants i distribuïdors d’alimentació, begudes, química, farmàcia, cosmètica, perfumeria, drogueria o béns d’equip, entre d’altres “Tot l’ecosistema del packaging hi serà a Hispack”, assegura el director d’Hispack, Xavier Pascual, qui es mostra convençut que el saló “continuarà atraient nous perfils professionals interessats a descobrir el potencial d’innovació i comunicació del packaging”.
En aquest sentit, Hispack 2018 es proposa incrementar la presència de professionals dels departaments de R+D de les empreses, que guanyen pes en el desenvolupament de packaging i producte; així com de nous perfils del sector logístic. També s’ha marcat com a objectiu mantenir la presència de tècnics de producció, compres i enginyeria, a més de visitants amb funcions relacionades amb el màrqueting i comunicació. Per sectors d’activitat, el saló espera mantenir els percentatges de creixement de visitants procedents de farmàcia, cosmètica i alimentació registrats en la passada edició, i augmentar, així mateix, la presència de representants de begudes i química.
Més internacional
En aquesta edició, Hispack segueix apostant per la internacionalització. Es preveu que el 25% dels expositors directes i el 10% dels visitants seran estrangers, majoritàriament de països europeus els primers i de mercats comunitaris, llatinoamericans i de l’àrea mediterrània, els segons.
En col·laboració amb AMEC, Hispack i FoodTech Barcelona impulsaran conjuntament un programa de compradors internacionals convidats amb l’objectiu d’atreure missions comercials i professionals de mercats emergents amb projectes concrets per invertir els quals mantindran reunions de negoci agendades amb els expositors d’ambdues fires.
La innovació, en el centre de tot
Com a complement a l’oferta comercial, Hispack 2018 prepara un programa d’activitats que contribueixin a visibilitzar i analitzar la innovació des del propi packaging i des dels actuals processos de producció, a més d’avançar les grans tendències en els quatre reptes en els quals es posarà el focus en aquesta edició: sostenibilitat, logística, automatització i experiència d’ús. Per determinar els temes de les ponències, casos d’èxit i experts convidats, Hispack ha creat quatre grups de treball en els quals participen professionals tant de l’oferta com la demanda per aconseguir una visió transversal i adequar els continguts a les necessitats reals dels sectors usuaris de packaging.
Igualment, Hispack generarà espais de relació entre diferents agents vinculats al món de l’envàs i embalatge més enllà dels dies de celebració de la fira que s’emmarquen en l’agenda Pack Experience. Com a novetat, el saló llançarà Pack Lab, un projecte que recollirà reptes concrets de packaging plantejats per fabricants de diferents sectors, la gran distribució o marques de consum i que es posaran en comú amb empreses i experts que puguin donar-los solució.
Finalment, Hispack torna a convocar els Premis Líderpack, certamen que reconeix els millors treballs d’envàs, embalatge i PLV fabricats al nostre país anualment i que permeten participar, representant a Espanya, en la competició mundial WorldStar Awards que organitza la World Packaging Organisation (WPO ). A Hispack 2018 tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels Líderpack d’aquest any i l’exposició dels productes guanyadors.
Hispack és el saló de referència per a la indústria del packaging espanyola i una de les cites que marca el calendari firal del sector a nivell internacional. En la seva passada edició celebrada el 2015, Hispack va reunir 605 expositors directes i la presència d’un total de 1.226 empreses representades, que van ocupar 31.000m2 nets al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Més de 38.000 professionals van visitar Hispack i la fira de tecnologies de l’alimentació que van tenir lloc simultàniament.
Barcelona, abril 2017