HEALTHIO 2018 posa el focus en la digitalització de l’ecosistema sanitari del futur

En la seva segona edició, HEALTHIO té com a objectiu consolidar-se com la plataforma sectorial que doni a conèixer els últims avenços tecnològics que l’ampli ecosistema sanitari posa a disposició del pacient per tal de facilitat el seu apoderament i la seva presa de decisions al voltant de la seva salut. L’esdeveniment se celebrarà al palau 8 del recinte de Montjuïc del 16 al 18 d’octubre.
Organitzat per Fira de Barcelona, HEALTHIO és una innovadora sorra d’intercanvi de coneixement i experiències pilot i comercials en la qual els visitants poden conèixer, provar i experimentar les innovacions mèdiques que estan a l’avantguarda en l’àmbit de la salut.
HEALTHIO es defineix com un punt de trobada del sector de la salut on el ciutadà es troba al centre i on es presentaran solucions innovadores tant en prevenció com en curació, reunint en un mateix esdeveniment a pacients, professionals i emprenedors i innovadors en el qual es mostrin els últims avenços mèdics i es propiciï el debat i la transferència del coneixement.
El director de HEALTHIO, Miquel Serrano, explica que “després d’una exitosa primera edició, el 2018 insistirem en la necessitat de facilitar l’apoderament dels pacients perquè aquests puguin prendre les seves pròpies decisions”. Serrano comenta que “a hores d’ara, estem perfilant els continguts de la segona edició, però comptem amb el suport de molts centres mèdics, institucions i associacions de pacients que ens han manifestat la seva intenció de tornar a participar a HEALTHIO”.
El director científic i co-founder de HEALTHIO, el doctor Jordi Serrano Pons, posa èmfasi en la barreja d’agents: “Hem creat un ecosistema dinàmic i viu que permet experimentar, als nostres itineraris, innovacions que apoderen els ciutadans i els propis sanitaris. HEALTHIO és l’únic lloc on, d’una forma trencadora, s’apleguen innovadors, sanitaris i ciutadans”.
La primera edició de HEALTHIO va comptar amb més de 3.400 visitants que van participar en els 25 itineraris experiencials o visites guiades dissenyats a l’entorn de diversos àmbits com el del benestar, la medicina personalitzada o les malalties cròniques, entre d’altres. Les cinc àgores del saló van acollir un total de 311 ponències presentades per representants d’hospitals, universitats i empreses de referència en el camp de la salut.
En aquest sentit, i per primera vegada en aquest tipus d’esdeveniments, hospitals de primera línia com l’Hospital Clínic, la Vall d’Hebron, Infantil Sant Joan de Déu de Barcelona o el Germans Trias i Pujol de Badalona, entre d’altres, van donar a conèixer les seves experiències i casos d’èxit en una iniciativa que es repetirà el 2018.
Barcelona Industry Week
HEALTHIO forma part de la Barcelona Industry Week, marca que engloba també els salons IOT Solutions World Congress (IoTSWC) el major esdeveniment del món sobre les innovacions de l’internet industrial, i In(3D)ustry From Needs to Solutions, dedicat a la fabricació additiva. Els tres esdeveniments que comparteixen sinergies i proporcionen una plataforma comercial i de coneixement a diversos sectors industrials tindran lloc del 16 al 18 d’octubre a Fira de Barcelona.
Barcelona, 15 de març de 2018