Graphispag presenta les possibilitats creatives i de negoci de la impressió a nous sectors

Del 21 al 24 de març torna al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona un renovat Graphispag, convertit en un enorme showroom de solucions d’impressió i productes gràfics acabats per presentar les possibilitats d’aplicar la impressió en nous sectors, incidint especialment en el món editorial, el tèxtil, el packaging, l’interiorisme i el retail. La personalització, els nous materials i tintes i la millora dels equips d’impressió digital marquen aquesta edició.

Graphispag és el saló de la Indústria de la Comunicació Gràfica líder a Espanya i reunirà 350 marques de tecnologia gràfica, programari, suports i materials. Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb Graphispack Associació, el saló posarà en contacte a fabricants i subministradors de tecnologia gràfica i suports d’impressió amb empreses d’arts gràfiques i serveis de comunicació gràfica i visual, així com amb professionals d’altres sectors demandants de productes impresos.
Entre les firmes representades en l’oferta comercial figuren marques de referència en la indústria gràfica com Heidelberg, Agfa, Digidelta, Epson, HP, Roland DG o Mactac, entre d’altres. En aquesta edició hi participen expositors de 12 països. Espanya és el país que més empreses aporta a Graphispag, seguit de Portugal, Xina, Alemanya, Itàlia, França, Bèlgica, Regne Unit, EUA, Suècia, Països Baixos i Letònia.
Els sectors amb més presència són els de maquinària i equips d’impressió i d’acabats i transformació que sumen el 54% de l’oferta de Graphispag. Les empreses de materials i suports d’impressió representen el 18% del total i les d’eines de disseny, captura, edició i gestió del color, el 6%. En el percentatge restant s’enquadren empreses de química, tintes, vernissos i cautxús; retolació i digital signage; impressió funcional i 3D; consultoria; formació; premsa; i associacions professionals.
Els expositors atendran les consultes dels visitants i oferiran assessorament personalitzat sobre les possibilitats de les eines, tecnologies i equips d’impressió, maquinària d’acabats i transformació, així com sobre els materials exposats i els serveis gràfics oferts. Molts d’ells faran demostracions i presentaran en els seus estands exemples reals de producte gràfic acabat.
Graphispag Live, impressió en viu
Com a novetat, en aquesta edició el saló incorporarà un gran espai central anomenat Graphispag Live on es concentraran les diferents activitats formatives de la fira i s’ubicarà el gran showroom de les aplicacions gràfiques més avançades.
Es recrearan diverses zones diferenciades amb solucions d’impressió per al món editorial, el packaging, el tèxtil, i el retail i decoració d’interiors. Allà, els visitants podran realitzar recorreguts temàtics guiats per conèixer les tècniques i materials emprats. Es podrà entrar en una llibreria, un establiment d’articles esportius i un altre de regals, recepció d’hotel, un supermercat i un bar plens de productes gràfics innovadors i superfícies impreses. Així es veurà impressió aplicada a envasos fabricats en diferents materials; caixes de cartró; etiquetes intel·ligents; expositors de PLV; mobiliari; retolació; aparadors lenticulars; cartelleria; caixes de llum; displays; lones; quadres; cortines; complements; paviments; catifes; moquetes; ceràmica; rajoles; papers pintats; roba tècnica; moda; estampació tèxtil; soft signage; lones exteriors; exemples d’impressió funcional i 3D; llibres; diaris; revistes; catàlegs i fullets comercials; papereria, etc.
Alhora, es realitzaran demostracions i tallers per veure el funcionament de la tecnologia i el comportament dels suports. Es podrà conèixer el procés d’impressió de vinils, decoració d’interiors, creació d’hologrames, impressió de serigrafies de qualitat digital en 15 minuts, personalització de productes de regal o aplicacions d’impressió funcional, entre altres productes.
Els dissenyadors gràfics també trobaran el seu lloc al Graphispag Live. Allà podran participar en visites guiades específiques al showroom, realitzar dissenys que podran imprimir després sobre objectes en estands d’empreses col·laboradores i assistir a les diferents sessions sobre eines digitals a les Masterclass d’Adobe.
Així mateix, en l’àrea dedicada al coneixement se celebraran més de 30 ponències a càrrec d’experts en què es presentaran casos d’èxit d’impressió en packaging, retail, tèxtil o editorial, s’explicaran novetats tecnològiques i es debatrà sobre aspectes relacionats amb la gestió del negoci de la indústria gràfica i les noves aplicacions.
Paral·lelament, Graphispag fomentarà el networking professional amb àrees i activitats destinades a propiciar la trobada entre fabricants, impressors, prescriptors i clients finals de diferents sectors de demanda. El saló convidarà especialment a col·lectius i professionals relacionats amb el packaging, el retail i interiorisme, el món editorial, el disseny i la publicitat, el gran format i els serveis gràfics perquè mantinguin reunions de treball en què plantejar les seves necessitats directament als representants de la indústria gràfica participants a la fira.
D’altra banda, Graphispag estrenarà l’Speed Meetings Networking, una activitat oberta a la participació dels visitants que desitgin trobar socis, col·laboradors o, simplement, ampliar la seva xarxa de contactes professionals en l’àmbit de la comunicació gràfica. Els participants, que poden inscriure’s a través del web, mantindran reunions ràpides de cinc minuts durant una hora i participaran a continuació en una sessió de networking conjunta amb tots els assistents.
Finalment, Graphispag també serà l’escenari del lliurament dels Premis Líderpack d’Envàs, Embalatge i PLV; els Premis Anuaria de Disseny Gràfic i els Premis Lletra de Comunicació Visual i Gràfica de l’entorn.
Barcelona, març de 2017