Graphispag prepara la seva edició de 2019 amb més experiències al voltant de la impressió

Amb presència de totes les tecnologies gràfiques, exposició dels productes gràfics més innovadors, i més àrees vivencials en què provar i experimentar les possibilitats de la impressió. Així serà el proper Graphispag que tindrà lloc del 26 al 29 de març de 2019 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. En els seus continguts, l’emblemàtic saló incidirà en poder de la personalització, així com en el procés de digitalització de l’empresa gràfica, i donarà més protagonisme al disseny.
Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb Graphispack Associació, Graphispag 2019 es posa en marxa amb l’objectiu de reunir una completa oferta de suports i tecnologies d’impressió i acabats amb què crear productes gràfics per a tot tipus de sectors econòmics i, sobretot, mostrar les tendències que estan definint la transformació de la indústria gràfica. El saló potenciarà, així mateix, el coneixement i el networking professional amb espais “inspiradors” perquè el visitant experimenti en primera persona el valor afegit que proporciona la impressió.
Per a això, Graphispag convoca a tots els actors que intervenen en el procés de creació, disseny, producció i venda del producte gràfic i visual: fabricants i subministradors de tecnologia i suports, impressors i empreses de serveis de comunicació gràfica i visual; professionals de diferents sectors industrials usuaris d’aplicacions impreses; dissenyadors gràfics i clients finals, entre d’altres. El saló, que ocuparà el pavelló 2 del recinte de Gran Via, preveu aplegar més de 300 marques i superar els 20.000 visitants.

Compromís amb el creixement del sector

En 2019, Graphispag evoluciona, encara que segueix fidel al model firal que va estrenar en la seva passada edició amb molt bona acollida i que suposa un canvi en la relació amb el client, posant el focus en els productes impresos i creant una plataforma d’intercanvi d’informació, contactes i experiències que va més enllà dels dies de la fira i que arriba també a professionals de sectors usuaris de la impressió.
El director de Graphispag, Jordi Magre, explica que el saló vol contribuir al creixement de totes les especialitats de la indústria gràfica “reunint tots els sistemes d’impressió, mostrant la darrera innovació a partir d’exemples pràctics, i identificant noves oportunitats de negoci lligades al producte gràfic que sorgeixin de la transformació social, econòmica i tecnològica en què estem immersos”.
Per facilitar al màxim la presència d’empreses i garantir-los un major rendiment de la inversió, Graphispag proposa un ampli ventall d’opcions de participació més flexibles i adaptades a les necessitats de cada expositor.

Àrees i Continguts

Paral·lelament, el saló ampliarà el seu “showroom” -que passa a denominar-se Graphispag Experience- amb tot tipus de mostres de producte gràfic acabat per presentar casos reals de com s’aplica la impressió més innovadora en diferents sectors, així com de la interacció del suport gràfic amb altres tecnologies. Aquest espai adquirirà més protagonisme i es col·locarà a l’entrada del pavelló per facilitar que tots els visitants passin per ell i interactuïn amb les propostes incloses.
També hi haurà una zona específica dedicada a experimentar la personalització d’objectes i espais; diversos tallers sobre aplicacions de la impressió; una àrea que acollirà conferències especialment les dedicades a la digitalització de l’empresa gràfica; activitats dinàmiques de networking per possibilitar els contactes i la col·laboració entre professionals; i diversos congressos convidats. A més, Graphispag 2019 crearà un programa específic de continguts, activitats i zona expositiva per als dissenyadors gràfics, un col·lectiu professional que cada vegada més assisteix a la fira.
Finalment, Graphispag ampliarà el seu radi d’acció participant en trobades, esdeveniments i fires monogràfiques acompanyat de fabricants i subministradors de tecnologia, així com d’empreses de serveis gràfics. L’objectiu de “aquest Graphispag en moviment -segons Jordi Magre- és presentar les possibilitats que ofereix la indústria gràfica a múltiples sectors per augmentar el valor i la innovació dels seus productes”. El proper projecte que s’emmarca en aquesta agenda d’activitats és la creació d’una àrea de serveis gràfics dirigida a la indústria editorial dins de la fira Liber, que tindrà lloc a l’octubre.
Barcelona, juliol de 2018