Graphispag desperta el mercat de la impressió, incorporant nous sectors de demanda

Graphispag s'acomiada aquesta tarda al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, constatant signes de recuperació en la indústria gràfica, així com la incorporació de nous actors al món de la impressió. La bona afluència de visitants professionals d'arreu Espanya, els contactes comercials realitzats i la signatura de nombroses comandes al marc de la fira evidencien un punt d'inflexió: El mercat de la impressió és ara multisectorial, es mou, cerca aplicacions innovadores i inverteix amb l'objectiu de seguir imprimint-ho
A manca de les dades definitives i amb una estimació de 20.000 visitants (el 35% d’ells de fora de Catalunya), Graphispag s’ha sumat a la revolució dels suports i de les noves aplicacions impreses i ha aconseguit atraure no només a professionals de les arts gráfiques, sinó també a nous sectors de demanda com ara etiquetes, packaging, PLV, interioristes, decoradors, dissenyadors, publicistes, fabricants de ceràmica o productes tèxtils, entre d’altres.
El president del comitè organitzador de Graphispag, Ángel Artola, ha apuntat que el tipus de producte imprès és ara el que determina les inversions en tecnologia i el que connecta amb nous perfils professionals que necessiten solucions d’impressió per als seus negocis.
És per això que, a més de l’oferta comercial de 200 expositors de 13 països, Graphispag ha recreat enguany una casa, una botiga i un bar plens de productes impresos que han estat subministrats per les empreses participants. Així el saló ha volgut demostrar en la “print all experience” l’absolut protagonisme de la impressió en la vida quotidiana i les possibilitats de personalitzar qualsevol tipus de producte, material o superfície.
La innovació també ha estat un altre dels eixos d’aquesta edició. Graphispag ha exhibit i divulgat els darrers desenvolupaments d’impressió avançada que poden aplicar-se a molts diversos sectors industrials. Aquesta aliança entre la impressió tradicional, les tintes especials i els materials intel·ligents pot suposar alternatives de negoci per a les empreses gràfiques i d’altres sectors que cerquen una nova especialització. L’smart packaging, les etiquetes antifalsificació, els tèxtil