Fòrum Dental evoluciona i es transforma en OralthBcn per abordar l’actualitat del sector

De Fòrum Dental a OralthBcn. El pavelló 1 del recinte de Gran Via acollirà de l’11 al 13 de maig de 2017 la primera edició d’OratlhBcn, esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona que ampliarà el ventall de les temàtiques a debatre per tal d’abordar qüestions que afecten a la totalitat de la salut oral i no només a la salut bucodental. Per tant, el nou OralthBcn està destinat a un nombre més gran de professionals de la salut i no només als vinculats únicament amb la salut bucodental com els odontòlegs.
I és que al llarg de les seves últimes nou edicions, el Fòrum Dental havia enfocat la seva temàtica específicament cap a l’àmbit de formació, investigació i treball d’odontòlegs, higienistes, protèsics i logopedes. El nou OralthBcn s’obre a més professionals de la salut, ja que s’estudiaran altre tipus de problemàtiques com diversos tipus de càncers o altres patologies que poden tenir el seu punt d’origen a la boca.
El nou posicionament de OralthBcn es veurà reflectit també en el programa científic del certamen, que es vertebrarà al voltant de tres grans tracks transversals: Business, Application & Technical i Multidisciplinary.
El primer eix temàtic abordarà les qüestions relacionades amb l’àmbit de la gestió clínica, l’aplicació de la impressió 3D o l’ús del CAD / CAM, entre d’altres. El segon track reunirà tota l’oferta de tallers, congressos i seminaris que tinguin lloc en el marc de certamen mentre que el tercer analitzarà els efectes dels problemes orals en el benestar dels pacients, tractant qüestions com el càncer oral, la nutrició en la tercera edat o la cirurgia plàstica i la reconstrucció maxil·lofacial.
A més, OralthBcn comptarà amb un espai expositiu diferent al que presenten la resta d’esdeveniments firals destinats als professionals de la salut. Es tracta del Oralth Arena, una zona en què els expositors donaran a conèixer les seves últimes novetats a través de demostracions i de ponències que permetran la interacció amb els visitants d’una manera dinàmica i viva.
El director d’OralthBcn, Manel Rubio, ha mostrat la seva “satisfacció” per la resposta del sector davant la proposta. “Quan encara falten sis mesos per a la seva celebració, creiem que podrem comptar amb ponents de gran nivell internacional i amb la participació de més d’un centenar de marques. Volem ser prudents, però pensem que el certamen despertarà l’interès de molts professionals de la salut oral”, ha afirmat.
Per a la seva organització, OralthBcn compta amb el suport de les principals associacions i escoles que agrupen els professionals d’aquests sectors tant de Catalunya com d’altres comunitats autònomes.
Barcelona, 11 de gener de 2017