Fira de Barcelona serà seu del Congrés Mundial d’Oftalmologia al juny de 2018

Fira de Barcelona acollirà per primera vegada el Congrés Mundial d’Oftalmologia (WOC), que preveu reunir del 16 al 18 de juny de 2018 més de 15.000 oftalmòlegs i optometristes de 130 països. Es tracta de la trobada més important del món en la seva especialitat i se suma a la cartera de grans esdeveniments en el camp de la salut celebrats en els darrers anys en els recintes de la institució. 
La 34 edició del Congrés Mundial d’Oftalmologia, que ocuparà els pavellons 6, 7 i 8 del recinte de Gran Via, està organitzat per la Societat Espanyola d’Oftalmologia (SEO) i la Societat Europea d’Oftalmologia (SOE), amb la col·laboració de la societat Espanyola de Cirurgia Ocular Implanto-Refractiva (SECOIR), la societat Catalana d’Oftalmologia i l’Institut Barraquer.
Durant tres dies, el WOC donarà a conèixer els últims avenços en diagnòstic, tractament i atenció de les malalties oculars. Comptarà amb un programa congressual de primer nivell amb 300 sessions científiques previstes i 1.200 estudis d’investigació presentats, a més d’una zona expositiva amb més de 200 empreses participants de la indústria farmacèutica i instrumental relacionada amb el camp de l’oftalmologia. Serà la primera vegada que l’OWC se celebra a Barcelona i la segona a Espanya després que ho fes a Madrid l’any 1933.
WOC 2018 se suma a altres importants congressos mèdics que tenen lloc a Fira de Barcelona i s’emmarca dins de l’estratègia de la institució d’atreure grans esdeveniments internacionals. Per al director de Negoci Extern de Fira, Pere Camprubí, “la celebració del WOC el 2018 contribuirà sens dubte a reforçar la imatge de Fira com un dels principals operadors d’esdeveniments mèdics, acompanyat del prestigi de Barcelona en el camp de la salut, i en concret de l’oftalmologia, ja que disposa d’especialistes, centres hospitalaris i de recerca que són referents a nivell internacional”.
Precisament aquest 2017 és un any d’importants trobades mèdiques -amb 12 agenda- que atrauran en conjunt als recintes de Montjuïc i Gran Via prop de 120.000 professionals de diferents disciplines mèdiques. Després de la recent celebració del Congrés de la Societat Europea de Cardiologia, i els d’Oncologia de Cap i Coll (ICHNO) i Cremats (EBA Congress), entre d’altres, a l’octubre estan previstes les trobades de la Societat Europea de Gastroenterologia (UEG Week) i de la Societat Europea de Ressonància Magnètica. De cara a 2018, a més del WOC, destacarà el congrés de la Societat Europea d’Ortopèdia, i el 2019 tindrà especial rellevància el Congrés de la Societat Europea d’Oncologia (ESMO).
Barcelona, 19 de setembre de 2017