Fira de Barcelona serà el gran aparador de la restauració, l’alimentació i el packaging

Fira de Barcelona esdevindrà un important aparador i gran plataforma comercial del procés i indústria de l’alimentació, l’hoteleria i el packaging amb la propera celebració de quatre grans esdeveniments que figuren entre els primers d’Europa de la seva especialitat i cobreixen tota la cadena de valor. Es tracta d’Alimentaria i Hostelco, Hispack i FoodTech Barcelona, salons líders a Espanya en els seus respectius sectors que, amb tot just tres setmanes de diferència, tindran lloc al recinte de Gran Via, atraient a la capital catalana 6.500 empreses expositores, el 25% internacionals, i més de 185.000 professionals de 150 països.

Des de la matèria primera i l’ingredient fins al menú servit al restaurant, passant per l’equipament i la tecnologia, la transformació, la producció, el packaging, la logística, la distribució, el retail, el consumidor, l’alimentació fora de la llar, l’hostaleria i la restauració. Aquesta és la visió global del cicle de vida del producte alimentari que oferiran aquestes fires. Primer, Alimentaria i Hostelco del 16 al 19 d’abril i, poques setmanes després, Hispack i FoodTech Barcelona, ​​del 8 a l’11 de maig, amb la presència de les empreses més importants i els professionals clau vinculats a aquests àmbits.

El director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, ​​Salvador Tasqué, destaca que: “Amb aquests quatre grans esdeveniments, Fira esdevé soci estratègic per a rellevants sectors de l’economia catalana i espanyola, com l’alimentació, l’equipament per a l’hoteleria i restauració, el packaging, i les tecnologies del procés productiu de l’alimentació en generar iniciatives, espais i oportunitats per impulsar el creixement, el negoci, la internacionalització de les empreses i el networking”. Tasqué recorda que amb “la celebració conjunta de salons com Alimentaria i Hostelco, Hispack i FoodTech Barcelona es generen sinèrgies que incrementen el valor de cada esdeveniment per separat i converteixen el recinte firal en plataforma referent de tot l’ecosistema del producte alimentari”.

Economia productiva

En aquest sentit, en aquests quatre salons organitzats per Fira de Barcelona està prevista la participació de 6.500 empreses de 70 països i l’ocupació de 155.000 m² nets d’exposició al recinte de Gran Via. S’espera mantenir més de 14.000 reunions de negocis amb compradors convidats i celebrar més de 400 activitats tècniques i de networking. D’aquesta manera, els professionals que prenen les decisions en els àmbits comercial, de producció, distribució o de R + D passaran per aquests salons en el marge d’un mes.

La importància per a l’economia espanyola que tenen els quatre sectors productius representats a Alimentaria, Hostelco, Hispack i FoodTech Barcelona és evident ja que, en conjunt, suposen unes xifres estimades per a aquestes indústries de més de 120.000 milions d’euros de facturació; 30.000 empreses; 590.000 persones ocupades i 32.000 milions en exportacions.

Alimentaria, esdeveniment internacional de referència per a l’alimentació i les begudes, celebrarà la seva edició més gran dels últims anys al costat d’Hostelco, saló especialitzat en equipament i serveis per a la restauració, hoteleria i col·lectivitats. Així, aquesta gran plataforma firal mostrarà del 16 al 19 d’abril, en una superfície de 100.000 m² nets del recinte de Gran Via, tant a la distribució com al canal Horeca l’oferta més completa i transversal de tota la cadena de valor de la indústria de l’alimentació, la restauració i la gastronomia. Tots dos salons esperen atreure 150.000 visitants i 4.500 firmes expositores, un 27% de les quals seran internacionals.

Alimentaria reuneix les grans empreses del sector al voltant de sis salons sectorials: Intervin, Intercarn i Restaurama, per als sectors del vi, la carn i el Food Service respectivament; Expoconser (conserves i semiconserves); Interlact (lactis i derivats) i Multiple Foods (orientat al gran consum, noves categories de productes i les participacions autonòmiques i internacionals, entre d’altres). Per la seva banda Hostelco mostrarà les últimes novetats en equips i maquinària per a hoteleria, parament, tecnologia, cafè, tèxtils, interiorisme, bugaderia, vending, spa i complements.

Així mateix, del 8 a l’11 de maig, Hispack articularà al recinte de Gran Via el major ecosistema sobre el packaging del mercat ibèric, sumant també procés i logística a la seva oferta i activitats. Amb la participació de més de 1.400 empreses, el saló cobrirà tot el cicle de vida del packaging atraient professionals de múltiples sectors usuaris de solucions d’envàs i embalatge. En aquesta edició, marcada pel creixement en línia amb la bona marxa de la indústria espanyola del packaging, Hispack posarà el focus en la sostenibilitat, l’experiència d’ús dels envasos, l’automatització de la indústria de l’embalatge i la interacció del packaging amb la cadena de subministrament.

En les mateixes dates i lloc, FoodTech Barcelona presentarà, amb més de 600 empreses expositores, maquinària, tecnologia i innovacions per a la producció d’aliments, des de l’ingredient fins al procés de fabricació, passant per qüestions com la traçabilitat, els sistemes d’higiene, qualitat i seguretat, refrigeració industrial, logística o tractament de residus). Les previsions conjuntes dels clients d’Hispack & FoodTech Barcelona passen per superar els 35.000 professionals.

Fira de Barcelona és l’organització firal líder al mercat espanyol i una de les més importants d’Europa, especialment en salons professionals i industrials. Cada any acull més de 140 salons, congressos i esdeveniments corporatius, reuneix més

Barcelona,12 d’abril de 2018