Fira de Barcelona rep l’UFI Sustainable Development Award 2017

Fira de Barcelona ha estat guardonada amb el Sustainable Development Award 2017 que atorga la Global Association of the Exhibition Industry (UFI), l’associació que agrupa els principals operadors firals del món. El premi reconeix l’aposta de la institució per la sostenibilitat i el seu esforç per col·laborar estretament amb les autoritats, entitats locals i altres operadors perquè Barcelona sigui una destinació de referència en matèria de sostenibilitat en el sector firal.

Amb aquest guardó, la UFI ha posat en valor les iniciatives implantades per Fira de Barcelona per desenvolupar una activitat i gestió cada vegada més sostenibles, com la millora de l’eficiència energètica, eco-disseny, gestió de residus i processos sense paper, així com el seu programa de RSC i la seva col·laboració amb operadors externs.

Però sobretot ha distingit el compromís global de Fira per la sostenibilitat, ja que ha impulsat diferents accions en col·laboració amb autoritats i entitats locals com el desenvolupament del manual de bones pràctiques mediambientals (amb la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus); la participació en el programa de Turisme Sostenible de Barcelona Convention Bureau; la promoció de l’ús del transport públic entre els assistents als salons i congressos; i el llançament del programa “Towards Zero Waste” impulsat per l’Smart City Expo World Congress, la cimera mundial de ciutats intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona.

En aquest sentit, la presidenta del Comitè de Desenvolupament Sostenible de la UFI, Diane Young, ha destacat “l’àmplia aposta per la sostenibilitat de Fira de Barcelona va molt més enllà d’una iniciativa aïllada. La seva estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i altres organitzacions locals juga un paper important en la creació de canvi i innovació amb resultats destacables“. D’altra banda, “el jurat vol felicitar també als finalistes Mariana Bay Sands de Singapur i RAI Amsterdam dels Països Baixos“, ha afegit.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assenyalat que “el compromís de la institució per la sostenibilitat ve de lluny, no només hem implantat diferents mesures en els nostres salons durant els últims anys, sinó que també hem llançat nous esdeveniments que busquen fer millors a empreses, ciutats i l’entorn, i animem constantment als nostres socis, clients i visitants a unir-se a aquest esforç col·lectiu. La sostenibilitat forma part de l’ADN de Fira de Barcelona i rebre aquest premi de la UFI no només és un honor sinó un reconeixement que reforça encara més la nostra determinació per seguir impulsant noves iniciatives en aquest àmbit“.

El lliurament del premi tindrà lloc al 84è Congrés Mundial de la UFI que se celebrarà a Sandton, Sud-àfrica, el proper mes de novembre.

El Sustainable Development Award 2017 se suma a altres guardons que la UFI ha atorgat a Fira de Barcelona en els darrers anys com el Operation Awards en reconeixement a la qualitat del servei als expositors; l’Innovation Operation Awards per millorar l’experiència del visitant a través de la tecnologia mòbil i el Education Award pel seu programa de desenvolupament de talent internacional, entre d’altres.

Barcelona, 23 de maig de 2017