Fira de Barcelona incorpora tecnologia avançada IoT en el seu recinte de Gran Via

Fira de Barcelona, amb l’objectiu de seguir actualitzant i millorant els serveis i prestacions d’una de les instal·lacions firals més modernes d’Europa, ha desplegat una xarxa de sensors de temperatura i humitat en el recinte de Gran Via que podran ser monitorizats en temps real per a optimitzar les condicions de confort d’expositors i visitants. D’aquesta manera, Fira és pionera en equipar tot un recinte firal a Espanya amb tecnologia i connectivitat IoT.

El sistema de connectivitat en temps real desplegat per l’operador de serveis i infraestructures de telecomunicacions Cellnex Telecom, donarà servei als 8 pavellons del recinte de Gran Via -incloses sales de reunions i auditoris-, amb 100 sensors i un sistema de transmissió de dades per a poder controlar-los des de la nova plataforma d’Internet of Things de Fira de Barcelona.

D’aquesta manera, Fira podrà controlar en tot moment la qualitat de l’aire així com el nivell de temperatura en cadascun dels espais i adaptar-los a distància. La plataforma també aconsegueix optimitzar el consum energètic vinculat a la climatització. Aquesta actuació s’emmarca dins de l’aposta de Fira per aplicar el concepte de Smart Building en els seus recintes, amb l’objectiu que siguin més eficients i disposar d’informació de qualitat que permeti oferir els millors serveis als usuaris.

El recinte firal de Gran Via, amb una superfície bruta d’exposició de 240.000 m2, és un dels més moderns d’Europa. Es caracteritza pel seu disseny, funcionalitat i aposta per la sostenibilitat i acull un dels majors parcs fotovoltaics construït sobre coberta. Els seus vuit pavellons, connectats per una passarel·la que canalitza la circulació dels visitants, compten amb les més avançades prestacions tècniques i logístiques.

El recinte acull importants esdeveniments durant l’any, en la seva majoria de caràcter professional i industrial, entre els quals destaquen el Mobile World Congress, Alimentària, Smart City Expo World Congress, IoT Solutions World Congress, o Hispack, entre altres. El 2019 està previst que aculli la Itma, el major esdeveniment mundial de la indústria tèxtil, que ocuparà tots els seus pavellons.

Xarxa IoT de Cellnex
Cellnex compta des del 2015 amb la primera xarxa orientada a l’Internet de les Coses (IoT) que dóna servei a tot el territori espanyol, amb una cobertura nacional del 95% de la població. Més de 2 milions de dispositius ja estan connectats i utilitzen diàriament la xarxa IoT de Cellnex a Espanya, prestant serveis de supervisió remota del consum de llum, telemetría d’aigua, gestió de residus, tracking de materials, smart pàrquing, seguretat o eficiència energètica i prevenció de riscos en habitatges socials, entre altres.

Cellnex Telecom, és el principal operador independent europeu d’infraestructures de telecomunicacions sense fils, amb una cartera total de 28.000 emplaçaments incloent les previsions de desplegament fins a 2022. Cellnex desenvolupa les seves activitats a Espanya, Itàlia, Holanda, França, Suïssa i Regne Unit.

Sobre Fira de Barcelona
Fira de Barcelona és l’organització firal líder al mercat espanyol i una de les més importants d’Europa, especialment en salons professionals i industrials. En els seus recintes de Gran Via i Montjuïc se celebren cada any més de 140 salons, congressos i esdeveniments corporatius, que reuneixen a més de 30.0000 empreses i reben 2,5 milions de visitants de 200 països. La institució compta amb uns 400.000 m2 bruts de superfície expositiva, una de les majors d’Europa, distribuïda entre els seus recintes de Montjüic i Gran Via. La seva aportació a l’economia de la ciutat i el seu entorn s’estima en 2.500 milions d’euros anuals

Barcelona, 11 de desembre de 2018