Fira de Barcelona i Endesa instal·laran 18 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Els recintes de Gran Via i Montjuïc de Fira de Barcelona incorporaran al llarg d’aquest any 18 punts de recàrrega semi-ràpida per a vehicles elèctrics, que podran utilitzar tant visitants com empreses de la zona i abonats. Les estacions que instal·larà Endesa X, seran aptes per a qualsevol vehicle i s’ubicaran en els pàrquings A de Gran Via (14 estacions) i del carrer Lleida, a Montjuïc (4 estacions) i estaran disponibles per al públic amb independència del calendari firal. El projecte s’emmarca en el compromís de la institució firal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i amb la sostenibilitat mediambiental.

Els 18 equips de recàrrega comptaran amb tecnologia semi-ràpida de 7,4 kW en corrent altern i estan pensats per aconseguir la càrrega completa d’un vehicle després d’un període d’entre quatre i sis hores, en funció del percentatge de càrrega prèvia del vehicle i de les seves característiques. Justament, la permanència mitjana dels vehicles en aquests aparcaments és d’entre cinc i sis hores.

Per al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, el desplegament de la infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics és “un nou pas important en l’aposta permanent de Fira per la sostenibilitat i el compromís amb la protecció de l’entorn, l’ús responsable i eficient dels recursos i la lluita contra el canvi climàtic. La mobilitat és un factor determinant en el desenvolupament econòmic d’un país i els vehicles elèctrics seran un instrument clau en la transició cap a nous models de transport, i des de Fira volem contribuir a aconseguir aquest canvi”.

L’acord entre Fira i Endesa també inclou la compra d’altres 12 estacions de càrrega pel seu ús per part d’empreses proveïdores de la institució firal. Aquests punts addicionals, serviran tant per a vehicles de transport com per a toros elevadors i s’ubicaran en aparcaments habilitats en els pavellons 3 i 8 de recinte de Gran Via. En concret, consistiran en vuit carregadors del model Juice Pole (22 kW en corrent altern), instal·lats al pavelló 3, que permeten carregar cada un d’ells dos vehicles simultàniament, i quatre més de tipus Box (7,4 kW en corrent altern ) al Pavelló 8.

Compromís mediambiental
El desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics reforça el ferm compromís d’ambdues parts per impulsar la mobilitat elèctrica com a eina per potenciar la lluita contra el canvi climàtic i contribuir, així, a l’èxit dels objectius de sostenibilitat i desenvolupament econòmic de país. Per això, a més de facilitar la infraestructura de recàrrega als usuaris, l’energia amb la qual s’alimentaran els vehicles serà generada per fonts 100% renovables i lliure d’emissions.

En aquest sentit, cal destacar que les dues entitats van signar a principis d’any un compromís perquè tota l’energia elèctrica que Endesa subministra a Fira de Barcelona als recintes de Montjuïc i Gran Via sigui certificada d’origen “verd”, és a dir, provingui de fonts renovables.

Barcelona, 23 d’octubre de 2020