Fira de Barcelona i el Grupo Palco llancen a l’Havana la 1ª edició de la Feria Alimentos Cuba

Després de la celebració el maig d’HostelCuba, Fira de Barcelona i el seu soci local el Grup Empresarial Palco estrenen un nou saló professional a l’illa caribenya. Es tracta de la primera edició de la Feria Alimentos Cuba, Saló Internacional d’Aliments, Begudes i Food Services, que tindrà lloc del 5 al 7 de juliol a l’Havana i oferirà noves oportunitats de negoci a les empreses del sector, tant a les locals com a les estrangeres que busquen expandir el seu mercat a l’illa.
La Feria Alimentos Cuba tindrà un marcat caràcter internacional ja que reunirà més de 100 empreses expositores de 10 països, principalment d’Espanya (37) i Cuba, però també de Xile, EUA, El Salvador, Itàlia, Mèxic, Països Baixos, Panamà i República Dominicana; a més de la presència d’organismes i institucions governamentals cubans, encarregats de les importacions i exportacions que es realitzen al país.
L’oferta del saló abasta una àmplia varietat de productes i serveis relacionats amb el sector de l’alimentació i begudes: des de maquinària, equipaments i tecnologia agroalimentària, fins a carnis i derivats; conserves i semiconserves; vins i espirituosos; aigües, begudes refrescants, cerveses, mosts i sidres; olis d’oliva i vegetals; passant per fruites, verdures i hortalisses; lactis i derivats; dolços, galetes i confiteria; productes del mar, congelats, aqüicultura i piscifactoria.
La fira, que tindrà lloc al recinte firal Pabexpo de l’Havana, gestionat pel Grup Empresarial Palco (principal operador governamental de fires i congressos del país caribeny), es posa en marxa en un context d’inici de l’obertura econòmica de Cuba que està generant oportunitats de negoci tant per a les firmes locals com per a les internacionals. Així, per a les primeres, el certamen pot ser una eficaç plataforma d’exportació dels seus productes ja que, a més d’empreses importadores, està prevista la presència de visitants professionals internacionals interessats en la importació. Respecte a les firmes internacionals, la seva participació en el saló pot ajudar-los a iniciar contactes per convertir-se en nous proveïdors o també a obrir noves vies de negoci en un sector clau com és el de l’alimentació i begudes.
El certamen espera rebre, a més, la visita d’importadors i exportadors per al mercat cubà i caribeny (de la República Dominicana i Jamaica, entre d’altres) que proveeixen a la distribució alimentària en general, cadenes i centrals de compra, restauració, botigues especialitzades i altres operadors del sistema alimentari.
Noves oportunitats d’inversió
La fira potenciarà els contactes professionals entre els expositors i els més de 150 compradors internacionals previstos i, durant dos dies, es duran a terme múltiples reunions de negocis organitzades per la Cambra de Comerç de Cuba. Així mateix, per part del Ministeri de Comerç Exterior i de la Inversió Estrangera de Cuba està prevista la presentació de més de 20 nous projectes de la Cartera d’Oportunitats d’Inversió Estrangera. El saló també acollirà conferències, presentacions de models de negocis, tallers, tasts i degustacions, entre altres activitats.
Més fires pel 2017 i 2018
La nova cartera de salons monogràfics coorganitzats entre Fira de Barcelona i el Grup Empresarial Palco està previst que continuï el 2017 amb PacGraf, Saló Internacional d’Envasos, Embalatges i Arts Gràfiques, que se celebrarà del 7 al 9 de febrer; la 2ª edició d’HostelCuba, del 23 al 25 de maig, i Securtec, Saló Internacional de Sistemes de Seguretat i Emergències, el 19 i 20 de setembre. El 2018, del 22 al 24 de maig, tindrà lloc la 2ª edició de la Feria Alimentos Cuba, que coincidirà amb la XIV Conferència Internacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CICTA).
Per al director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, “Cuba té totes les condicions necessàries per esdevenir una important destinació d’esdeveniments professionals. La nostra voluntat és ajudar a aconseguir-ho, al costat del socis locals“.
Barcelona, 4 de juliol 2016