Fira de Barcelona, centre mundial de la medicina respiratòria

Els últims avenços en diagnòstic i tractament de malalties pulmonars es presenten en el congrés anual de la Societat Europea de Respiració (ERS), el més important del món en aquest àmbit. Se celebra del 7 a l’11 de setembre al recinte de Gran Via.

La trobada compta amb la presència de 20.000 delegats, entre pneumòlegs i altres professionals del camp de la salut, que analitzaran els darrers avenços en prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties pulmonars, que provoquen una de cada sis morts al món.

Els experts posaran especial èmfasi en conscienciar sobre els efectes nocius del tabaquisme, que segueix sent la principal causa d’aquest tipus de patologies. Segons la Fundació Europea del Pulmó, el fum de la cigarreta conté més de 4.000 substàncies químiques, moltes d’elles són tòxiques i poden produir càncer.

El congrés compta amb un programa científic i formatiu de primer nivell que inclou més de 4.300 presentacions tècniques i també disposa d’una zona d’exposició per mostrar nous productes.

La celebració, per segona vegada a Fira, de la reunió anual de la Societat Europea de Respiració -la primera ocasió va tenir lloc el 2010- respon a l’estratègia de la institució d’atreure grans esdeveniments relacionats amb les ciències de la salut. Aquest any, per exemple, els congressos de caràcter mèdic a Fira reuniran enguany al voltant de 49.000 professionals.

Barcelona, setembre de 2013