Fira de Barcelona celebra un saló a Cuba per promoure les energies renovables a l’illa

Fira de Barcelona i el seu soci local a Cuba, el Grupo Empresarial Palco, amb el suport del Ministeri d’Energia i Mines de Cuba (MINEM), obren avui el saló Energías Renovables que se celebrarà fins divendres al recinte firal Pabexpo de l’Havana, oferint noves oportunitats de negoci a una quarantena d’empreses nacionals i internacionals del sector energètic. És un dels quatre salons que Fira coorganitza a l’illa aquest any en el marc de la seva estratègia d’internacionalització que té per objecitu l’obertura de nous mercats i la reactivació econòmica local.

La segona edició de Energías Renovables Cuba mostrarà les grans potencialitats del país per fomentar l’ús de fonts renovables i l’eficiència energètica, així com per debatre sobre les perspectives de poder assolir la independència energètica. L’esdeveniment, que se celebra des d’avui i fins divendres al recinte firal de Pabexpo, comptarà amb la participació de 40 empreses, un 20% d’àmbit internacional, provinents de vuit països d’arreu del món: Índia, Espanya, Panamà, Itàlia, Eslovàquia, Xina, Costa Rica i Cuba.

Companyies fabricants d’aerogeneradors, panells solars, aplicacions geotèrmiques, proveïdores de serveis de disseny, desenvolupament i fabricació de solucions eficients, com Acciona, Irena, Caricom, Assyce o Afd, entre d’altres, mostraran les seves últimes innovacions als principals compradors locals. Així mateix, podran intercanviar coneixement amb l’objectiu d’obrir noves vies de negoci d’un sector amb un important creixement al país.

Fòrum d’Energia Sostenible de la UE
En aquest sentit,  en el marc del saló també se celebrarà el Fòrum d’Energia Sostenible, organitzat conjuntament pel MINEM i la Unió Europea per promoure el desenvolupament i impuls de les energies alternatives a l’illa.

Al llarg de tres dies, s’hi realitzaran una desena de sessions amb la participació de 35 experts que abordaran temàtiques com l’estat de les energies renovables i l’eficiència energètica a la zona del Carib; la política energètica d’Europa; tendències tecnològiques en emmagatzematge d’energia; perspectives de desenvolupament de l’energia solar; cooperació entre la Unió Europea i el Carib, així com un fòrum d’inversió amb presència de representants governamentals locals i executius d’empreses.

Fira a Cuba
A través de l’aliança entre Fira de Barcelona i el Grupo Empresarial Palco, Fira Cuba és la plataforma oficial d’entrada del negoci internacional al mercat cubà a través de l’organització de salons al recinte de Pabexpo de l’Havana. Després de l’aturada obligada per la pandèmia, aquest any s’ha reprès l’activitat amb força amb la celebració de quatre salons. Dos d’ells ja s’han realitzat (Fecons, a l’abril, i Alimentos Cuba 2.0, al maig); Energías Renovables, que comença avui; i Transporte i Logística, que ho farà al mes de setembre.

Barcelona, 22 de juny de 2022

Albert Sas Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com