Fira de Barcelona celebra que el Sónar es pugui dur a terme amb tota normalitat

Davant la resolució del jutjat social número 27 de Barcelona feta pública avui en relació a la vaga dels treballadors de l’empresa UTE Rigging, encarregada dels muntatges en alçada, Fira de Barcelona expressa la seva satisfacció pel fet que amb la decisió de no prendre mesures cautelars es garanteix la normal celebració del Festival Internacional de Música Avançada, Sónar, el muntatge del qual està molt avançat.  

En aquest sentit, Fira assegura que la decisió judicial de desestimar les mesures cautelars demanades pel riggers referma una actuació que en tot moment ha buscat fer possible un esdeveniment internacional de gran importància per a la ciutat de Barcelona, des del respecte a la llei. En relació amb el conflicte entre   UTE Rigging i els seus treballadors, la institució vol deixar constància del diàleg que en tot moment ha mantingut amb l’empresa, els treballadors i els seus representants legals, així com la seva disponibilitat per a continuar-ho fent.

Així mateix, Fira de Barcelona expressa el seu convenciment d’estar actuant d’acord als principis de legalitat i recorda que, tal com consta en el contracte amb el proveïdor actual, si aquest no pot prestar el servei, la institució pot contractar a altres empreses per a assegurar el muntatge i la celebració d’un esdeveniment com el Sónar.

Fira de Barcelona ha licitat el servei de rigging, per un període de quatre anys, una vegada finalitzat el vigent, al qual es pot presentar l’actual prestatària i altres empreses, i es realitza en un entorn de creixent activitat firal.

No obstant això, davant la petició feta pública per aquest col·lectiu de riggers d’incorporar al plec de condicions del concurs de licitació la possible subrogació dels treballadors actuals, Fira subratlla que no pot fer-ho ja que tal exigència seria il·legal. Assegura també que, en un concurs públic, tampoc es poden realitzar recomanacions en aquest sentit quan la llei no ho contempla, com és el cas, ja que podria plantejar un problema legal amb les empreses que puguin presentar-se al concurs, limitant la lliure concurrència.

Barcelona, 16 de juliol de 2019