Fira de Barcelona celebra el Global Exhibitions Day preparada per exercir de motor econòmic

Fira de Barcelona se suma a el Dia Internacional de les Fires (Global Exhibitions Day), impulsat per l’Associació Mundial de la Indústria de les Exposicions (UFI), que se celebra el primer dimecres del mes de juny des de 2015. En la jornada d’aquest any, el sector de les fires a nivell mundial reivindica el seu paper essencial per estimular el creixement dels negocis amb la finalitat de contribuir a reactivar l’economia en l’etapa post-covid. Aquest és l’objectiu amb el qual Fira prepara la seva tornada a l’activitat el proper mes de setembre, adaptada a el nou context i per tal d’exercir de motor econòmic i social del territori.

Amb el lema “les fires són claus en la reconstrucció econòmica”, la cinquena edició del Global Exhibitions Day compta amb la participació d’organitzadors i operadors firals, recintes, centres de convencions, associacions i proveïdors de serveis de prop de 90 països.

Cada any se celebren al món unes 32.000 fires professionals, en què participen 4,5 milions d’empreses, 303 milions de visitants i generen 3,2 milions de llocs de treball. El valor de les vendes de l’activitat firal global arriba als 275.000 milions d’euros i l’aportació al sector al PIB mundial és de 167.000 milions d’euros, xifra superior a la d’economies com ara Hongria, Kuwait, Sri Lanka i l’Equador, segons un informe d’Oxford Economics per a la UFI.

A Espanya es convoquen anualment unes 600 fires amb prop de 50.000 expositors i 9,7 milions de visitants, segons l‘Associació de Fires Espanyoles (AFE). Per la seva banda, Fira de Barcelona, ​​líder en el mercat nacional, especialment en salons professionals i industrials, celebra una mitjana anual de 150 esdeveniments amb 30.000 expositors directes i representats.

El president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, ​​Pau Relat subratlla que “en l’actual conjuntura les fires seran molt necessàries per a la recuperació social i econòmica ja que són una demostrada i eficaç via per estimular els negocis, el networking i generar un important impacte econòmic al seu territori. És per això que des de Fira ja estem treballant per reprendre la nostra activitat el proper setembre vinent i ser, un cop més, un suport clau per als sectors econòmics, pimes, professionals i emprenedors de país “.

Torna l’activitat firal al setembre

Així, Fira de Barcelona es prepara per reprendre la seva activitat en el darrer quadrimestre de l’any amb la celebració d’esdeveniments com la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), BizBarcelona, ​​Alimentaria, FoodTech, el Saló Nàutic, Smart City Expo World Congress o Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, entre d’altres.

Per a això, la institució treballa en un protocol específic, amb ajuda d’experts, per aplicar les màximes mesures de seguretat i prevenció de cara als seus treballadors, expositors, visitants, organitzadors i participants en els esdeveniments que tindran lloc als seus recintes. Un objectiu que, en alguns casos, contemplarà una nova conceptualització firal amb models híbrids, que combinin la participació virtual i la presència física.