Fira de Barcelona aterra a L’Havana amb la primera edició d’HostelCuba

Fira de Barcelona emprèn el seu projecte d’expansió a Cuba amb la celebració d’HostelCuba, Saló Internacional d’Equipament per a Hostaleria i Serveis Turístics, que tindrà lloc del 17 al 19 de maig a l’Havana. Es tracta de la primera de les quatre noves fires sectorials que la institució té previst coorganitzar en aquest país per a 2016 i 2017 juntament amb el soci local Pabexpo, pertanyent al Grup Empresarial Palco. D’aquesta manera, Fira esdevé la primera institució firal estrangera present a Cuba i reforça així la seva estratègia internacional. 
La primera edició d’HostelCuba reunirà 52 empreses expositores d’11 països, especialment d’Espanya (34 firmes espanyoles), també d’Itàlia, Alemanya, Noruega, Suïssa, Ucraïna, República Dominicana, Mèxic i Panamà, a més de la presència de 60 organismes i institucions governamentals, que són els principals compradors i importadors a l’illa a causa de les condicions comercials del mercat cubà.
Precisament, el saló es posa en marxa en un context d’inici d’obertura de Cuba a inversors i empreses estrangeres per abastir diferents sectors, com és el cas d’equips, equipament i serveis per a l’hostaleria i el sector turístic, pel qual cosa suposa un país d’oportunitats de negoci i en aquest cas per als expositors del saló que poden convertir-se en nous proveïdors.
HostelCuba, dedicat a equips i maquinària per a l’hostaleria, bugaderia i neteja; mobiliari i decoració; parament i servei de taula; tèxtil i uniformes; i serveis de wellness i fitness, comptarà amb un programa de reunions per promoure els contactes i nous negocis entre els principals professionals locals i compradors governamentals amb les empreses estrangeres que volen accedir al mercat cubà. Per a aquesta primera convocatòria, s’han planificat més de 200 reunions amb 118 compradors que tindran lloc a l’espai Market Place, on a més es presentaran nous productes i projectes.
El saló, que tindrà lloc al recinte firal Pabexpo de L’Havana, espera rebre així la visita d’importadors i exportadors que proveeixen a professionals de l’hoteleria, centrals de compra, hotels, restaurants i col·lectivitats, arquitectes i dissenyadors.
Noves fires
HostelCuba és el primer dels quatre salons que Fira de Barcelona té previst coorganitzar a L’Havana amb el soci governamental Pabexpo, fruit de l’acord signat amb el Grup Empresarial Palco, el principal operador de fires i congressos del país caribeny que gestiona els recintes Expocuba, Pabexpo i Palau de Congressos de L’Havana.
Completaran la nova cartera de salons sectorials la Feria de Alimentos Cuba, Saló Internacional d’Aliments, Begudes i Food Services, que tindrà lloc del 5 al 7 de juliol d’aquest any; i per a 2017 estan previstos Securtec, Saló Internacional de Sistemes de Seguretat i Emergències; i PacGraf, Saló Internacional d’Envasos, Embalatges i Arts Gràfiques.
Per a Ricard Zapatero, director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona “amb l’expansió a Cuba, reforcem l’estratègia internacional que venim desenvolupant en els últims anys per impulsar la nostra presència a l’exterior i sobretot per donar suport a la internacionalització i generar noves oportunitats de negoci per a les empreses que participen en els salons”. En aquest sentit, la institució participa també en l’organització de fires professionals en altres països com Qatar, Japó, Mèxic, Portugal i el Marroc, entre d’altres, a més de prestar serveis de consultoria sobre gestió firal en altres països.
Barcelona, 12 de maig de 2016