Fira de Barcelona apuntala la seva presència a Llatinoamèrica amb la celebració de 5 salons

L’Havana, Bogotà, Mèxic i Argentina són les properes cites de Fira de Barcelona a Llatinoamèrica on en les pròximes setmanes celebrarà esdeveniments sobre ciutats intel·ligents, tecnologia, hosteleria i turisme. Així, amb HostelCuba i tres noves edicions d’Smart City Expo, que se sumen a la que va tenir lloc el mes de març a Brasil, la institució potencia la seva presència al mercat sud-americà per tal de contribuir a dinamitzar l’economia local i a la internacionalització de les empreses espanyoles exportant la seva experiència firal.

Des de demà i fins dijous, se celebren dos dels salons més importants de la cartera internacional de Fira de Barcelona d’aquest 2023. Es tracta de Smart City Expo Latam Congress, el certamen líder a Amèrica Llatina sobre innovació urbana que tindrà lloc a la ciutat mexicana de Mèrida, i HostelCuba, el saló internacional d’equipament per a hotels, restaurants i serveis turístics que es farà al recinte firal de Pabexpo, a l’Havana.

Sota el lema “Projectes Viables, Impactes Reals”, la vuitena edició de Smart City Expo Latam Congress comptarà amb la participació de més de 300 ciutats i 200 expositors, entre empreses i entitats. L’esdeveniment també ha programat un congrés on hi prendran part més de 300 experts que debatran els principals reptes en 6 àrees de coneixement: espais urbans, transformació digital, canvi climàtic i territoris sostenibles, destinacions intel·ligents, societat connectada i ciutats que cuiden.

De la seva banda, la quarta edició d’HostelCuba viurà la seva edició més gran i ocuparà la totalitat del recinte firal cubà. El saló, que enguany posarà l’accent en el turisme sostenible i inclusiu, comptarà amb més de 90 empreses expositores, un 80% estrangeres – la meitat espanyoles -, de països com Canadà, Xile, Estats Units, Itàlia, Mèxic, Països Baixos, Panamà, República Dominica o Suïssa, i la presència de 3.000 compradors.

El director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, destaca que “Fira de Barcelona és un pont entre Europa i Llatinoamèrica que uneix projectes, idees i empreses per tal de fomentar la innovació i el negoci i estretir els llaços entre dos dels mercats més actius del món”. Un fet que, segons Zapatero “referma el paper de Fira com a actor rellevant per dinamitzar aquests territoris i les seves ciutats, així com per contribuir a l’obertura de nous mercats per als nostres expositors”.

Exportant Smart City Expo al món
Altres cites destacades al calendari llatinoamericà seran Smart City Expo Bogotà i Smart City Expo Santiago del Estero. El primer, se celebrarà 31 de maig al 2 de juny al recinte Corferias de la capital colombiana amb més de 70 ponents i 60 empreses, mentre que el segon, tornarà a la ciutat argentina després de la seva primera convocatòria de l’any passat, del 14 al 16 de juny al Nodo Tecnológico de Santiago del Estero, aplegant 80 experts i més de 150 governs i institucions.

A aquestes edicions locals de l’esdeveniment líder mundial de ciutats intel·ligents, Smart City Expo World Congrés que tindrà lloc el proper novembre a Barcelona, se li suma la que va tenir lloc a Curitiba (Brasil) el més de març, que va reunir més de 12.000 visitants i la participació de 120 conferenciants.

A banda de l’activitat a l’Amèrica Llatina, l’acció exterior de Fira de Barcelona es completa enguany amb 3 esdeveniments més: Smart City Expo USA (3-4 de octubre), Smart City Expo Doha (10-11 de octubre) i Smart City Expo Shanghai (12-14 de octubre). A més, la institució firal gestiona dos recintes a la Xina que enguany acolliran 71 esdeveniments, i portarà a terme altres accions de suport i consultoria firal internacional.

Barcelona, 22 de maig de 2023

Albert Sas i Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com