Fira de Barcelona amb el Día Internacional de les Fires

Fira de Barcelona se suma al Dia Internacional de les Fires (o Global Exhibitions Day), que se celebra enguany a més de 80 països del món. La iniciativa, impulsada per la UFI (The Global Association of the Exhibition Industry) amb el suport de l’Associació de Fires Espanyoles (AFE), vol subratllar l’important pes que té la indústria firal sobre l’economia, la societat i el territori. 
Cada any se celebren 31.000 fires al món, que reuneixen més de 4,4 milions d’expositors i 260 milions de visitants. La indústria firal genera més de 680.00 llocs de treball i es calcula que expositors i visitants registren una despesa anual de 98 bilions d’euros.
De l’important paper de les fires, la UFI i l’AFE destaquen:
– Les fires son una manera efectiva i sostenible de fer negocis.
– Les grans marques reforcen la seva imatge quan es participa a les fires i, d’altra banda, les petites i mitjanes empreses es poden donar a conèixer.
– Les fires afegeixen “l’element humà”, un contacte presencial que és fonamental per a les relacions comercials.
– Són eines poderoses de fidelització del client i afavoreixen el networking: es negocia amb clients ja captats, es coneixen nous clients i s’obren nous mercats.
– Impulsen la internacionalització.
– Promouen la presentació de novetats, l’intercanvi de coneixement i creació de noves idees i projectes de cooperació. Generen sinergies entre les empreses i les organitzacions locals i corporacions internacionals.
– Impulsen la internacionalització de les empreses
– Les fires tenen un important impacte econòmic i social a nivell local, regional, nacional i internacional, ja que contribueixen al creixement de la productivitat, generen llocs de treball, impulsen el desenvolupament econòmic, de les infraestructures. Són una eina per atraure inversions a un país.