Fira de Barcelona acollirà el 2019 el congrés ESMO, el major fòrum mèdic europeu sobre càncer

El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona serà seu per primera vegada d’ESMO 2019, el major congrés europeu que atraurà 22.000 especialistes de tot el món. Organitzat per l’European Society for Medical Oncology (ESMO) en col•laboració amb la European Association for Cancer Research (EACR), tindrà lloc del 27 de setembre a l’1 d’octubre de 2019. L’anunci de la seva celebració a Fira coincideix en un any amb importants trobades en el camp de la medicina i la salut com el Congrés Europeu de Cardiologia y el de Gastroenterologia previstos per aquesta tardor.
El Congrés ESMO 2019, principal punt de trobada per a metges, personal sanitari, investigadors i empreses de l’àmbit mèdic i farmacèutic, donarà a conèixer els últims avenços en oncologia pel que fa a la diagnosi, el tractament i l’atenció a pacients amb càncer.
Més de 300 experts internacionals, sota el lideratge dels catedràtics Jean-Yves Blay (ESMO) i Anton Berns (EACR), desenvoluparan un programa congressual de primer nivell que comptarà amb conferències, tallers, presentacions i xerrades. En aquesta edició ESMO espera rebre la visita de més de 22.000 especialistes del camp de l’oncologia d’arreu del món.
Segons el futur president d’ESMO, cap també del Departament d’Oncologia de la Vall d’Hebron i director de l’Institut Vall d’Hebron d’Oncologia (VHIO), Josep Tabernero, “s’ha escollit Barcelona, ciutat bressol en la investigació del càncer, com a seu del congrés valorant la innegable qualitat del sistema de recerca espanyol i la cooperació internacional en matèria d’oncologia”. Així mateix, ha destacat la importància d’aquest esdeveniment a nivell mundial ja que és on es presenten tots els avenços mèdics i noves teràpies per lluitar contra aquesta malaltia”.
Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha afirmat que “estem molt satisfets de poder acollir un congrés d’aquestes dimensions i rellevància científica, fet que reforça encara més l’estratègia de la institució d’atraure grans esdeveniments internacionals, posicionant-se així com un dels principals operadors d’esdeveniments d’àmbit mèdic, a més dels tecnològics.
Pol d’atracció de congressos mèdics
ESMO 2019 se suma a altres congressos mèdics de primer nivell celebrats a Fira de Barcelona. Precisament, aquest 2017 és un any d’importants trobades en el camp de la salut com el Congrés de la Societat Europea de Cardiologia, referent mundial en aquesta especialitat que reunirà més de 30.000 especialistes de 150 països i que a finals d’agost se celebrarà per cinquena vegada al recinte de Gran Via, l’última el 2014. Aquesta tardor tindran lloc altres congressos mèdics com els organitzats per les societats europees de Gastroenterologia, de Cremats i de Ressonància Magnètica.
Barcelona, 7 de juliol de 2017