Fira de Barcelona aborda el desenvolupament sostenible amb Smart City Expo i Iwater

Fira de Barcelona reunirà, del 13 al 15 de novembre, dos esdeveniments internacionals i diversos certàmens congressuals on empreses, ciutats, experts i professionals compartiran les darreres innovacions tecnològiques, intercanviaran experiències, i debatran sobre com l’actual revolució digital pot canviar les urbs, la mobilitat i la gestió de l’energia i l’aigua des de la visió del desenvolupament sostenible. El certamen líder sobre ciutats intel·ligents, Smart City Expo World Congress (SCEWC), i el saló sobre el cicle integral de l’aigua, Iwater, sumaran més de 970 expositors, 443 experts i 24.000 visitants, ocupant gairebé 49.000 m2 del recinte firal de Gran Via.

Així mateix, i en el marc de SCEWC, tindran lloc altres esdeveniments com Smart Mobilty Congress i Circular Economy Summit, organitzats per Fira, el Digital Future Society, impulsat per la Mobile World Capital, el C40 Talks, xarxa internacional de ciutats contra el canvi climàtic, o el Sharing Cities Summit, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. En ells s’abordaran també temes com la connectivitat i el 5G, ciutats resilients, mobilitat del futur, governança multinivell i economia circular.
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, assegura que “aquests esdeveniments mostraran com la revolució digital i tecnològica que estem vivint ofereix grans oportunitats per assolir nous models de gestió de les nostres ciutats i dels recursos energètics per construir un futur millor per al planeta”. Per Serrallonga “la confluència dels propers dies de grans empreses, professionals i representants de les principals ciutats del món contribuiran a posicionar Barcelona com una ciutat compromesa amb el desenvolupament sostenible”.
Amb un creixement del 30%, la 8ena edició de SCEWC serà la més gran fins ara. Comptarà amb més de 700 ciutats, 413 ponents i 844 expositors de les empreses líders en la indústria de solucions urbanes. Ocuparà els pavellons núm. 2 i 1 del recinte firal i preveu superar els 20.000 visitants de més de 120 països. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, sota el lema ‘Cities to Live in’ posarà el focus en el desenvolupament d’iniciatives per a transformar les ciutats en llocs on la vida dels ciutadans sigui millor.
Per aconseguir-ho, proposa un programa estructurat en cinc eixos: Transformació digital, Medi ambient urbà, Mobilitat, Governança i finances, i Ciutats inclusives i compartides, en què participaran grans experts com Rufus Pollock, economista i fundador d’Open Knowledge International; Víctor Pineda, especialista en desenvolupament social i defensor dels drets dels discapacitats; i l’empresari social, banquer i economista de Bangladesh, Muhammad Yunus, Premi Nobel de la Pau en 2006.
Vers l’aigua digital
Per la seva banda, Iwater exhibirà al Pavelló núm.1 les diferents fases del cicle integral de l’aigua, posant el focus en la digitalització dels processos per guanyar eficiència i en l’economia circular com a nou paradigma per afrontar l’escassetat de recursos hídrics. Així, en la seva segona edició reunirà un centenar d’expositors de 8 països que presentaran tecnologies punteres dirigides a modernitzar infraestructures i a garantir la gestió sostenible i intel·ligent de l’aigua a les ciutats, la indústria i l’agricultura. Iwater inclourà el IX Fòrum de l’Economia de l’Aigua, així com diverses activitats de coneixement i networking en què participen 30 ponents nacionals i internacionals. S’esperen més de 4.000 visitants.
Barcelona, 9 de novembre de 2018