Fira celebra a Argentina Smart City Expo Santiago del Estero per promoure ciutats més sostenibles

Del 12 al 14 d’octubre, Argentina acollirà una nova edició local del saló de Fira de Barcelona Smart City Expo World Congress. L’esdeveniment tindrà lloc a Santiago del Estero, ciutat ubicada al nord del país, i comptarà amb la participació de més de 70 experts i 40 empreses i institucions que debatran com la sostenibilitat pot contribuir a transformar les ciutats en nuclis més saludables.

Organitzat pel Govern de la Província de Santiago del Estero al recinte firal del Nodo Tecnológico, un important clúster local d’innovació i seu d’importants salons i congressos, l’esdeveniment de Fira de Barcelona tindrà com a objectiu posicionar les ciutats argentines i del seu entorn com a nuclis intel·ligents, sostenibles i resilients.

Sota el lema ‘Comunitats Sostenibles per Viure Millor’, Smart City Expo Santiago del Estero (SCESDE) comptarà amb un congrés on hi prendran part més de 70 experts d’una vintena de ciutats que, en més de 50 sessions, compartiran coneixements i debatran els principals reptes de la transformació urbana.

El certamen girarà al voltant de sis temàtiques: Comunitats Sostenibles, amb xerrades sobre nous models d’economia circular o integració de la biodiversitat; Comunitats que Cuiden, on s’abordarà la qualitat de vida a les smart cities; Comunitats que Innoven, amb sessions sobre big data i gestió pública; Comunitats que Produeixen Sosteniblement, on es donaran a conèixer oportunitats de l’agro-indústria o del turisme innovador; Comunitats Participatives, amb temàtiques com el  govern obert i gestió col·laborativa; i Comunitats que Eduquen, on es parlarà de formació o  inclusió digital.

Com a ponent principal destaca Adriana Molano, fundadora i directora del Centre Llatinoamericà Digital per al Desenvolupament, entre d’altres experts i representants governamentals i institucionals.

De la seva banda, l’espai expositiu reunirà 40 companyies i institucions que donaran a conèixer solucions per a les ciutats intel·ligents. Entre elles YPF, ARSAT, Y-TEC, Aeropuertos Argentina 2000, NEC Acertis, així com The World Bank, ONU Habitat, la Federación Argentina de Municipios (FAM), la Camara Argentina de IoT, la Cámara ChilenoArgentina o la Cámara Argentina de Energías Renovables.

En el marc SCESDE també se celebrarà la 14a Assemblea de Governadors del Norte Grande que, reuneix els representants governamentals de les províncies del Nord Oest i el Nord Est d’Argentina per tal d’abordar temes estratègics i d’interès comú dels dos territoris.

Fira al món

La celebració de SCESDE forma part de l’estratègia d’expansió global de Fira de Barcelona que es va iniciar ara fa més de 10 anys per tal de contribuir a la internacionalització de les empreses espanyoles i d’exportar la seva experiència organitzativa. Enguany, la institució firal barcelonina ha organitzat 10 esdeveniments en tres dels cinc continents del món. Entre els més rellevants hi ha Smart City Expo Latam Congress (México), Smart City Expo Curitiba (Brasil), Smart City Expo Doha (Qatar), Smart City Expo USA (Miami), o Alimentos 2.0 i Fecons (Cuba).

Barcelona, 12 d’octubre de de 2022

Albert Sas Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com