Fira acull el Congrés Nacional de Neonatologia

Del 2 al 4 d’octubre, se celebra el 24è Congrés Nacional de Neonatologia i Medicina Perinatal i el 4t Congrés Nacional d’Infermeria Neonatal. Es tracta de la trobada més important d’Espanya en aquest àmbit en el qual s’abordaran els avenços en atenció al nounat.
Durant tres dies, professionals de la neonatologia donaran a conèixer les novetats més destacades en seguretat i qualitat de l’assistència sanitària dels nadons: diagnòstic i tractament de malalties congènites, accidents, infeccions, seguiment del prematur, etc.
El congrés, que té lloc al recinte de Montjuïc, inclou un programa d’alt nivell científic amb nombroses conferències, tallers i comunicacions orals. També es presenten més de 400 pòsters. En la seva edició anterior, celebrada a Oviedo, va reunir més de 700 especialistes de tot Espanya.
El naixement prematur (abans de la setmana 37 de gestació) és una de les principals causes de mortalitat neonatal (els primers 28 dies de vida) en el món, segons la Fundació Europea per a la Cura del Nadó (EFCNI). Cada any, un de cada deu bebès neix de forma prematura a Europa.
Barcelona, setembre de 2013