Expositors i visitants mostren la seva satisfacció per la recuperació d’Expomóvil Comercial

La primera edició de Expomóvil Comercial, saló del recanvi, accessoris i equips per a l’automòbil de Fira de Barcelona, que tanca avui les portes al palau 1 del recinte de Montjuïc, ha despertat la satisfacció generalitzada d’expositors i visitants que, amb la seva assistènca, han avalat aquest esdeveniment firal amb el qual Barcelona torna a comptar amb un saló dedicat en exclusiva al sector de la postvenda de l’automòbil. Per premiar la confiança de les 102 firmes que han participat en Expomóvil Comercial 2012, l’organització del certamen ha decidit concedir-los la categoria de Founder Members, el que els permetrà comptar amb una important sèrie d’avantatges en les properes edicions de la fira, que se celebrarà cada dos anys.

Expomóvil Comercial, el projecte que es va iniciar fa dos anys mitjançant una petició expressa a Fira de Barcelona per una significativa part del teixit associatiu i empresarial de la indústria de la postvenda de l’automòbil, ha mostrat la seva capacitat de convocatòria i de generar negoci. “Una vegada més, Fira de Barcelona s’ha posat al servei d’un sector, en aquest cas el de la postvenda, per oferir el seu suport i experiència com a eina útil per fer front al complicat moment actual”, assenyala José Miguel García Guirado, director del certamen.

Els prop de 9.000 professionals que, a poques hores per al tancament, han visitat la fira -aconseguint l’objectiu previst per l’organització-, el més de centenar d’expositors directes, les més de 250 marques representades o els 300 compradors de països com Itàlia, Portugal, Marroc o Alemanya que han acudit al saló per adquirir productes són algunes de les dades que “confirmen la necessitat existent en el sector de comptar amb una fira com Expomóvil Comercial”, segons el president de la fira, Antoni Marsal.

Per la seva banda, el president de l’Associació Nacional de Comerciants d’Equips, Recanvis, Pneumàtics i Accessoris per Automoció (ANCERA), Miguel Ángel Cuerno, ha volgut “felicitar” a l’organització pels “bons resultats” de Expomóvil Comercial i “anima” a la direcció a “seguir treballant en la consolidació de la fira”.

A més de l’àmplia oferta comercial, en què moltes empreses han llançat les seves novetats de producte al mercat espanyol, Expomóvil Comercial ha comptat amb un extens programa de jornades tècniques, sessions i activitats, que l’han convertit en el gran centre de formació tècnica de els professionals espanyols.

Obertura a mercats exteriors
Així mateix, el saló ha estat l’escenari de moltes reunions de treball, trobades B2B o juntes directives, entre les quals destaquen la celebració de l’Assemblea General de l’Associació Europea d’Equips per Taller (EGEA, en anglès) o els contactes de negoci establerts entre una trentena d’expositors i sis grans compradors de Portugal.

En aquest àmbit, el director del Tab Starter, Joan Alcaraz, ha destacat la importància que han tingut les trobades comercials B2B en el marc de la fira. “Gràcies a aquesta gran iniciativa, hem entrat en contacte directe amb empresaris de Portugal i Marroc, el que ens obre una porta per accedir a aquests mercats”, afirma.

Per la seva banda, el gerent de SAFAME, Javier Urrutia, ha comentat que “gràcies a Expomóvil Comercial, hem pogut entrar en contacte amb l’empresa Pneumàtics Sant Josep de Portugal amb la que volíem establir negociacions des de fa un any i mig”. Urrutia, també, ha assenyalat que “en aquests tres dies de fira, hem dut a terme més de 200 contactes de negoci, cosa que no té preu per a una empresa com la nostra”.

Un altre expositor que ha mostrat la seva gran satisfacció pel desenvolupament de la fira és Diessa, una històrica empresa del segment del vehicle industrial, del qual és una referència. La directora financera de Diessa, Ana Jaraiz, ha manifestat que “a través de la nostra presència a Expomóvil Comercial, hem pogut contactar amb dos possibles distribuïdors dels nostres productes a Portugal”.

Tots aquests resultats fan que Expomóvil Comercial 2012 hagi establert les bases d’un projecte que “té assegurat el seu futur i que, al març de 2014, tornarà a ser el punt de trobada i de negoci del sector de la postvenda del nostre país”, ha conclòs José Miguel García, director de la fira.