Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast inicien amb pas ferm el seu camí cap al World Chemical Summit

Els salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast tanquen avui una edició marcada per l’impulso que ha rebut la seva vocació internacional. El número de visitants de qualitat, bàsicament decision makers, s’ha incrementat en un 11% respecte l’última edició. D’aquesta manera, i amb les perspectives optimistes que el sector presenta, els tres certàmens han iniciat amb bon peu la seva transformació en el futur World Chemical Summit, un esdeveniment de referència mundial per al sector químic, del tractament de superfícies i del plàstic i del cautxú.

Al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, tanquen avui les portes les edicions simultànies de tres salons que han aplegat més 600 expositors, més de 200 novetats, 300 reunions de negocis al Fòrum WICAP, 50 projectes de tot el món i 160 activitats entre congressos, seminaris, jornades i presentacions. A poques hores per al seu tancament, s’estima que prop de 38.000 professionals han visitat el recinte de Gran Via des del dia 30 de setembre. D’aquesta manera, el saló ha aconseguit mantenir el número de visitants amb un dia menys de celebració respecte a l’edició anterior de 2011.

Segons la directora del saló, Pilar Navarro, els resultats d’aquesta edició són molt positius, ja que “ens indiquen que anem ben encaminats en el nostre primer pas per tal de convertir-nos en el futur World Chemical Summit, un pont internacional entre la ciència i la indústria”. Per la seva banda, el president d’Expoquimia, Luis Serrano, ha destacat “la gran resposta i interès del sector pel saló” en un moment en què “estem veient els primers indicis positius de recuperació econòmica”.

En aquest sentit, durant el saló, la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE) va anunciar les previsions econòmiques del sector per als pròxims dos anys, que auguren un increment del 3,2 % en la xifra de negocis del sector l’any 2014 i d’un 4% l’any 2015, superant així els 59.300 milions d’euros. Fins a l’any 2015, les exportacions creixeran un 7,3%, facturant uns 32.400 milions d’euros.

La fortalesa de la química espanyola i la seva influència en el benestar de la societat actual s’ha vist reflectit en el projecte ¿Smart Chemistry Smart Future’, on s’ha donat a conèixer les aportacions d’aquesta indústria en àmbits clau com l’energia i l’aigua, la salut o les Smart cities, que ha estat molt ben acollit pels visitants.

La pròxima edició d’Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast tindrà lloc de l’1 al 5 d’octubre de 2017 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Barcelona, 3 d’octubre de 2014