Expominer es reafirma com a principal motor comercial i de divulgació de la mineralogia

Expominer, el saló de Minerals, Fòssils i Joieria que organitza anualment Fira de Barcelona, tanca la seva 39a edició ratificant-se com el principal lloc de trobada pels aficionats, col·leccionistes, i professionals dels minerals, gemmes i fòssils, líder a nivell nacional i del sud d’Europa. El gir divulgatiu que el saló va iniciar fa dues edicions s’ha tornat a demostrar com un encert atès que la quarantena de xerrades i tallers que s’han realitzat han tingut una gran èxit d’assitència.
Així, el cicle de conferències científiques impartides per especialistes de la Universitat de Barcelona (UB) com el catedràtic d’Estratigrafia, Mariano Marzo i el professor Marc Campeny, així com la investigadora del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Maria Rosa Palacín, han atret unes 450 persones, el que suposa un increment del 12,5% respecte a l’any passat.
També els tallers d’introducció al vulcanisme, als superconductors, a la recerca d’or i meteorits, entre d’altres, han obtingut una gran resposta per part dels visitants, especialment dels més joves, que han omplert totes les places disponibles durant els tres dies del saló. Així mateix, les exposicions de l’origen del carbó o de l’Energy Truck, sobre l’arribada del gas a les nostres llars, també han estat molt visitades entre els públic assistent.
Segons el president d’Expominer, el professor “ad Honorem” del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Carles Miravitlles, “estem molt contents de com ha anat l’edició d’enguany, especialment pel que fa a la tasca de divulgació científica, atès que hem omplert tots els tallers i xerrades organitzades”. De la seva banda, la directora del saló, Marta Serra, ha agraït “la confiança dels expositors amb el saló que possibilita que Expominer segueixi reforçant el seu lideratge com a locomotora comercial del sector, tant a nivell local i nacional, com pel que fa al sud d’Europa”. Enguany les més de 100 empreses presents al certamen han augmentat la superfície expositiva un 6% respecte l’edició del 2016.
A poques hores per al seu tancament, Expominer Barcelona Market preveu superar els 12.000 visitants, 2.000 dels quals han estat estudiants d’escoles de primària i batxillerat. El novembre del 2018 Expominer celebrarà la seva 40a edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.
Barcelona, 12 de novembre de 2017