Expohogar avança el Nadal amb més de 30.000 nous articles en regal, bijuteria i decoració

Del 26 al 29 de setembre, torna Expohogar Tardor al recinte de Montjuïc amb la mirada posada en la propera campanya nadalenca, la de majors vendes per a les botigues especialitzades en regal i decoració i el comerç minorista. Amb la participació de 150 expositors, el saló de Fira de Barcelona presenta als professionals del sector més de 30.000 novetats en articles de decoració, bijuteria, regal, complements de moda, marroquineria i viatge, artesania, papereria i flor seca i artificial. Una estesa oferta amb la qual assortir els aparadors, trobar proveïdors i  veure les tendències de la temporada.

Amb un augment del 8% en la participació d’empreses respecte a l’edició del passat any, el saló aplega firmes de tota la geografia espanyola, així com companyies d’Alemanya, Regne Unit, Dinamarca, Països Baixos i EUA que volen distribuir els seus productes al nostre país. Expohogar Tardor espera rebre més de 9.400 professionals procedents de Catalunya, Aragó, Andorra, València, Balears, País Vasco i sud de França.

“La qualitat i la novetat dels productes exposats juntament a l’acurada posada en escena fan d’Expohogar un saló molt atractiu i eficaç per al professional a l’hora de detectar objectes que seran un èxit de vendes aquest Nadal, que marquen les tendències de la temporada i que aportaran originalitat i exclusivitat als regals, la bijuteria, els complements de moda i la decoració d’aquesta tardor-hivern”, explica el director del saló, Josep Alcaraz. En aquest sentit, els expositors d’Expohogar aposten per la qualitat i el disseny a preus ajustats com a forma de diferenciació, aportant objectes que responen als gustos, expectatives i butxaques de diferents perfils de consumidor.

Hi participen les principals empreses presents als mercats de l’àrea d’influència d’Expohogar com ara Foimpex, Proflor, Ixia, Item International, Amadeo Novell, Signes Grimalt, Natural Selección, Lozano Import i Deco Home & Garden en l’àmbit de l’interiorisme i decoració; Artesanía San José, Dein Interdecor, Pobra i MMM, en articles nadalencs; Manufacturas Clima, Costa y Soler, Novadis, Salvador Mulet o Miguel Ángel Díaz Navarrete en complements i bijuteria; Cerabella, Wax Design i Boles d’Olor, en espelmes i aromes; i Comercial Framan, Cromática Regalos, Exclusivas 2R, Artesavi, Roymart, Noguera y Vintró, i Helio Ferretti en l’apartat de regals.

També guanya protagonisme l’artesania, amb la presència de l’Associació d’Oficis Artístics i Artesans ASOART que presentarà les creacions de varies empreses artesanes catalanes de especialitats como ceràmica, vidre decorat, joieria, bijuteria, tèxtil, fusta, seda pintada i esmalts, entre d’altres. Aquests objectes es posicionen com a regals de qualitat pel seu disseny, creativitat, innovació, originalitat i exclusivitat. En aquest àmbit també en destaquen els complements de Draps Dissenys; la cistelleria d’Esteve Garrido; les peces de roba de cotó orgànic de Kupu-Kupu o la ceràmica alegre de l’artesà gallec Alfonso Otero.

Igualment, un altre dels expositors habituals és l’empresa pública del Departament de Justícia Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) que presenta la nova col·lecció de mobiliari “Pirineus” fabricada a partir de palets de fusta tractats. També afegeixen com a novetats a la seva clàssica col·lecció “Farcell”, un puf i unes estovalles amb puntes, confeccionats amb tela catalana. A aquests productes “Made in Cire” -fabricats pels interns als tallers productius de les presons catalanes- se sumen articles decoratius típics de Nadal (penjolls de colors, estrelles, cors, avets i el clàssic mitjó de llana).

Art floral i empaquetat de regals
A més del comercial, un altre dels valors afegits del saló són les seves activitats i tallers oberts al visitant que permeten aprendre tècniques de decoració floral, aparadorisme i empaquetat de regal molt orientades a la campanya nadalenca, on el comerç concentra el 60% de les vendes de l’any.

En aquesta edició, les demostracions diàries d’art floral giraran al voltant de les propostes de l’Escola Rosa Valls per aprendre a combinar flors, plantes i fruites de temporada amb la finalitat de crear muntatges i centres de tardor i Nadal, així com les de l’Escola d’Art Floral de Catalunya que presenta el concepte “d’artesania floral”, conjuntant flors i plantes amb materials com el vímet, la fusta o els tèxtils. Col·laboren en aquests tallers la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, el Gremi de Floristes de Catalunya, Mercabarna i el Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Vilassar de Mar.

Paral·lelament, l’empresa Celorama impartirà classes pràctiques d’empaquetat i presentació de regals amb diferents tècniques i materials, molt enfocades a aportar inspiració, color i atractiu als embolcalls de productes per a la campanya de Nadal i a crear, al mateix temps, imatge comercial.

Barcelona, 22 de setembre de 2014