Èxit de la primera edició d’Smart City Expo Puebla

La primera convocatòria d’Smart City Expo Puebla ha superat les expectatives. A l’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de les institucions locals, s’han registrat 7.900 professionals procedents de 36 països, un èxit de participació que ha convertit la població mexicana durant tres dies en la capital llatinoamericana de les ciutats intel·ligents. La celebració d’aquesta cimera a Puebla s’emmarca dins de l’estratègia d’internacionalització de Fira i se suma a altres edicions d’Smart City Expo que s’exportaran aquest any a Istanbul i Casablanca.
Smart City Expo Puebla ha reunit, del 16 al 18 de febrer al Centro Expositor d’aquesta localitat, 165 ponents, 80 expositors i més de 630 periodistes. També ha comptat amb la presència de les principals institucions i personalitats que han de liderar la transformació urbana per adaptar-se als nous reptes de les grans urbs llatinoamericanes amb l’objectiu d’aconseguir una major equitat ciutadana.
En l’apartat congressual, estructurat en 5 eixos temàtics (ciutats sostenibles; ciutats equitatives; ciutats vives i participatives; tecnologies urbanes i emprenedoria digital; i urbanisme i mobilitat), s’han desenvolupat 24 sessions, 3 keynotes i 5 sessions plenàries. Han destacat les ponències d’experts com Guillermo Gil Peñalosa, fundador i president de l’ONG 8-80 Cities i president de World Urban Parks; Carlo Ratti, director de l’Senseable City Lab del MIT; i Aníbal Gavíria, exalcalde de la ciutat colombiana de Medellín.
L’esdeveniment també va acollir una zona expositiva en què es s’han presentat les últimes solucions urbanes intel·ligents amb la participació de més de 80 empreses i institucions com Avaya, Cisco, Citelum, Clear Channel, Comflyer, Copemsa, Engie, Enlacetp, ER, Godtech, Hewlett Packard Enterprise, Makensa, Metro Carrier, Passa, Prowork, Redline, SEMEX, Sustentabilicity i Telmex, entre d’altres.
Suport institucional
La celebració de la cimera sobre ciutats intel·ligents a Puebla ha aconseguit un ampli suport institucional per part administració locals, supralocals i estatals com la Presidència de Mèxic, el govern de Puebla i la municipalitat de Puebla, les secretaries mexicanes Energia (Sener), Desenvolupament agrari, territorial i urbà (Sedatu), Economia (SE), Govern (Segob) i Comunicacions i Transports (Sct). A més, l’esdeveniment disposa del suport del Consell Nacional de Ciència i Tecnologia de Mèxic, la Conferència Nacional de Municipis de Mèxic, el Centre Mario Molina, i el Banc Mundial i UN Habitat.
Barcelona, 19 de febrer de 2016