Els viatges de llarga distància i els països exòtics s’imposen a la 25a edició de B-Travel

B-Travel, el saló del turisme de Fira de Barcelona, clausura aquesta tarda la seva 25a edició consolidant-se com la principal plataforma per triar les vacances. Durant tres dies, s’ha registrat un destacat volum de consultes i reserves, que va en línia amb la tendència de creixement i recuperació del sector. Els viatges de llarga distància i cap a països exòtics com Indonèsia, Sud-àfrica o el Japó han estat alguns dels més sol·licitats pels visitants per a aquest estiu. Pel que fa a les escapades de cap de setmana, s’imposen les destinacions de proximitat que ofereixen experiències relacionades amb la gastronomia.
El saló, que va obrir el passat divendres i tanca avui les seves portes, ha commemorat aquest any el seu 25è aniversari amb una intensa activitat als 200 estands que han omplert el palau 8 del recinte de Montjuïc. Amb l’oferta de totes les comunitats autònomes i 40 destinacions internacionals i amb més de 8.000 premis i ofertes especials, “B-Travel s’ha reafirmat un any més com la millor plataforma per inspirar-se, reservar i trobar les millors experiències turístiques personalitzades amb ofertes especials”, afirma la directora del certamen Marta Serra, que ha ressaltat que el “68% dels visitants decideixen les seves vacances al saló”.
Durant aquest matí, s’ha celebrat el Sant Jordi més viatger, amb gran afluència de públic, i en la qual autors especialitzats en turisme han explicat les seves experiències. Hi han participat el periodista de La Vanguardia i del National Geographic, Josep M. Palau, la periodista d’El Periódico i autora de “Sagrada Família, el dia a dia rere la bastida” i els escriptors de guies d’Anaya Touring Francesc Ribes, Francisco Sánchez i Pepo Paz, així com Amèlia López, autora de “Futuroscope Politiers” i Meritxell Moreno, de Lonely Planet Traveller. A falta de poques hores per al tancament de B-Travel, ja s’han superat els 27.000 visitants previstos.
En aquesta edició, ha destacat “el gran nombre de consultes en els estands que reflecteix la tendència positiva del sector, així com el canvi que s’està produint en el viatger. Segons les agències de viatges participants, el públic ja no espera als “gangues” d’última hora, sinó que prefereix ara reservar amb més antelació, ja que els preus són molt competitius i especialment durant el saló en haver promocions exclusives”, explica Serra . Precisament un dels expositors amb més ofertes d’aquesta edició ha estat el de Renfe que celebrava a B-Travel el 25 aniversari de l’AVE, afegeix.
Més lluny i experiències més autèntiques
Enguany ha augmentat l’interès per viatjar a països llunyans i exòtics, que aporten experiències autèntiques, com ara el Japó, Indonèsia (que participava per primera vegada al saló), Sud-àfrica i els EUA, així com la zona del nord d’Àfrica amb el Marroc al capdavant. No obstant això, els viatges més tradicionals per Europa, especialment cap a França i Itàlia, continuen estan entre els més sol·licitats.
Per la seva banda, les destinacions de proximitat, com Catalunya i la resta de comunitats autònomes, sobretot les Canàries, Euskadi, Aragó, Balears, Andalusia, la Rioja o Castella-la Manxa, han estat les més demandades per viatjar en família buscant el “sol i platja” o per fer escapades de cap de setmana i ponts, sobretot per gaudir d’experiències enogastronòmiques.
Precisament, l’espai B-Delicious, que aquest any ha ofert més de 100 tapes diferents del millor de la cuina catalana, espanyola i asiàtica, ha estat una de les més concorregudes i en la qual s’han servit prop de 40.000 degustacions.
Barcelona, 23 d’abril de 2017