Els Premis Piscina & Wellness estrenen categories per reconèixer la innovació del sector

En aquesta edició, els Premis Piscina & Wellness Barcelona renoven les seves categories per posar en valor la innovació sectorial des d’una altra perspectiva: la de la persona usuària. En aquest sentit, els guardons reconeixeran els millors projectes i solucions que tinguin el propòsit d’aportar nous beneficis i millorar l’experiència d’ús de les instal·lacions aquàtiques des del punt de vista de la salut, el benestar i la creació d’espais comunitaris. Així mateix, es manté el premi al producte més innovador de la fira en les categories de sostenibilitat i connectivitat, a què poden optar els expositors del saló.

Fins a l’11 d’octubre està oberta la convocatòria dels Premis Piscina & Wellness Barcelona que busquen projectes i instal·lacions nacionals i internacionals que hagin innovat la seva proposta aquàtica en els tres eixos que defineixen a partir d’aquest any les noves categories del certamen: Piscina és benestar (amb dos apartats: diversió i relaxació aquàtica); Piscina és salut (amb esport i tractament aquàtic) i piscina és comunitat (amb alfabetització i accessibilitat).

Poden presentar la seva candidatura els titulars i responsables d’instal·lacions, projectes o programes aquàtics en funcionament que hagin incorporat innovacions del sector de la piscina amb alguna d’aquestes cinc motivacions: crear noves experiències d’oci i diversió aquàtic; augmentar el potencial de llocs especialment pensats per cuidar-se i relaxar-se; estendre i millorar la pràctica esportiva en el medi aquàtic; millorar les possibilitats terapèutiques de l’aigua per al tractament de les persones amb necessitats especials, rehabilitació i reforç muscular; i impulsar l’accés de tots els col·lectius als espais aquàtics com un dret bàsic de ciutadania, inclusió, integració social i aprenentatge.

Al mateix temps, Piscina & Wellness Barcelona concedirà, com és habitual, el premi al producte més innovador i a la solució o procés més destacat en dues categories: sostenibilitat i connectivitat. Els productes presentats hauran d’estar exposats en el marc de la fira.

El director del certamen, Àngel Celorrio, subratlla que “amb aquest replantejament dels premis volem reconèixer explícitament i visualitzar l’impacte positiu que genera la innovació del sector de la piscina en instal·lacions, espais i projectes aquàtics”. Per Celorrio, “els eixos que mouen avui la innovació del sector són el benestar, la salut i la comunitat i volem que els nostres premis ho reflecteixin”.

El jurat, format per experts independents, ha de valorar l’impacte de les solucions utilitzades en les instal·lacions i els projectes presentats i els resultats aconseguits per millorar l’experiència de les persones usuàries. L’acte de lliurament de guardons tindrà lloc el 29 de novembre en el marc del saló.

Els Premis Piscina & Wellness s’emmarquen en el singular programa d’innovació que llança aquest any el saló barceloní amb l’objectiu de crear espais de comunicació, reconeixement i formació oberts a professionals i empreses on abordar la innovació en l’àmbit de la piscina i el wellness com a resposta a les demandes dels sectors usuaris, de les persones i de la societat en general.

Piscina & Wellness Barcelona
Fira de Barcelona, ​​en col·laboració amb ASOFAP, avança en l’organització de Piscina & Wellness Barcelona, ​​l’esdeveniment de major internacionalitat del calendari firal europeu del sector, que tindrà lloc del 29 de novembre a el 2 de desembre al recinte de Gran Via.

La fira reunirà tota la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness, spa, el fitness i la decoració d’exteriors. Inclourà a més diferents activitats de coneixement, reflexió, networking i reconeixement, com és el cas d’aquests premis i del Concurs Internacional d’Arquitectura per a Estudiants, per projectar els valors de la innovació del sector de la piscina i el wellness.

L’edició d’enguany se celebrarà en format híbrid (presencial i virtual) juntament amb Barcelona Building Construmat.

Barcelona, 22 de juliol de 2021

Consulta les bases dels premis aquí


Mª Gloria Dilluvio / Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 21 72 – 25 41
gdilluvio@firabarcelona.com / mdherranz@firabarcelona.com