Els IoT Solutions Awards premien els projectes d’internet industrial més innovadors de l’any

Accenture Digital, Intel i AEInnova han estat les empreses guanyadores enguany dels IOT Solutions Awards que convoca l’IOT Solutions World Congress (IoTSWC) i que reconeixen els millors projectes desenvolupats en l’àmbit de l’internet industrial a nivell mundial al darrer any. Així mateix, Cisco ha estat guardonada per presentar el millor banc de proves en aquesta tercera edició de l’esdeveniment que se celebra fins demà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

A la categoria de transformació de negocis, el premi ha estat per a Accenture Digital per la solució Connected Asset Management desenvolupada al costat de Microsoft Azure IOT que va permetre a BiesseGroup accedir a dades en temps real procedents dels sensors instal·lats a les màquines de les fàbriques dels seus clients. A través d’una analítica en profunditat i un manteniment predictiu basat en coneixements heretats, Biesse podrà reduir els costos de mà d’obra i millorar el servei al client, ampliant el seu negoci de postvenda.
Com a millor solució per a la indústria, ha estat reconegut el sistema de monitorització ambiental que Intel ha construït en col·laboració amb Bosch per a la seva aplicació en indústries, ciutats intel·ligents, empreses comercials i aplicacions residencials. Combina la tecnologia Intel IOT inici amb sensors de gasos d’alta precisió, sensors ambientals (temperatura, RH, soroll, llum i so) en una carcassa robusta i resistent a altes temperatures dissenyada per a ús en exteriors.
En la categoria de millor solució per a la tecnologia innovadora ha resultat guardonada la plataforma de AEInnova per monitoritzar sense fils un compressor sense bateries i lliure de manteniment. Aquest compressor utilitza com a font d’alimentació una canonada de vapor, la calor de la qual es converteix en electricitat.
Els IOT Solutions Awards també han lliurat un guardó al millor dels 11 testbeds exposats a l’Internet of Things Solutions World Congress 2017. Cisco ha estat l’empresa premiada per un estàndard per al control i interconnexió de maquinària i processos en la indústria en el desenvolupament del qual ha involucrat a 17 empreses.
Les empreses finalistes en aquesta edició dels IOT Solutions Awards han estat Abhiraj Gupta, Altierre Corporation, Geotab Inc, Mocaná, Parquery, Vodafone i Wipro.
La IOT Solutions Awards Gala ha tingut lloc al MNAC en un acte que ha reunit als principals representants empresarials i tecnològics de l’internet industrial internacional.
Barcelona 4 d’octubre de 2017