El turisme industrial i el Glamping, noves àrees d’experiències al 25è aniversari de B-Travel

B-Travel, que se celebrarà del 21 al 23 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, explorarà les últimes tendències en turisme d’experiències. A més de reunir totes les destinacions nacionals i internacionals, incorporarà aquest any dos nous espais dedicats al turisme industrial i al Glamping. Es tracta d’una de les principals novetats d’aquesta edició en la qual es commemoraran els 25 anys del certamen i ho farà oferint rutes guiades pel saló i més ofertes que mai: fins a 8.000 premis i descomptes especials per dinamitzar les reserves i vendes de viatges. 
A l’oferta ja habitual, que el saló engloba en experiències B-Happy (viatges en família, amics i wellness), B-Culture (art, història i cultura), B-Special (compres, nou luxe, etc.), B- Adventure (esport i aventura) i B-Delicious (rutes eno-gastronòmiques), enguany es crearà una zona sobre turisme industrial, modalitat en auge centrada en conèixer el patrimoni històric industrial i empreses vives, des de visitar antigues factories, mines i molins fins a centres tecnològics i de recerca o grans companyies en actiu. Aquest tipus de propostes són ja molt populars en altres països com Alemanya amb la Conca del Ruhr o el parc temàtic de Volkswagen que conjuntament reben més de 12 milions de visitants anuals.
També hi haurà un espai dedicat i ambientat en el Glamping, format turístic que combina l’experiència d’acampar a l’aire lliure amb el glamour, el luxe i l’alta qualitat en els serveis, i que en els últims anys està guanyant adeptes (el sector del càmping a Catalunya va créixer un 4% l’any passat amb més de 15,8 milions de pernoctacions el 2016, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Hi seran presents alguns dels càmpings més prestigiosos d’Europa, la majoria a províncies catalanes.
El president de B-Travel, Jordi Clos, destaca que el certamen “després de 25 anys segueix apostant per innovar i apropar la gran experiència del turisme i els viatges als visitants, amb noves propostes i destinacions de Catalunya, Espanya i tot el món”.
En aquest sentit, el saló, organitzat per Fira de Barcelona, reunirà prop de 200 expositors que presentaran les seves propostes de turisme d’experiències tant de destinacions nacionals com internacionals, amb la participació de totes les comunitats autònomes i una quarantena de regions i països, entre els quals destaquen com a novetat Itàlia (l’oficina nacional de turisme ENIT), Indonèsia, Jamaica i Namíbia, així com França, Grècia, Polònia, Croàcia, Bhutan, Kirguizistan, Cuba i els països del nord d’Àfrica i del Pròxim Orient com Israel, el Marroc o Tunísia.
També hi seran presents agències de viatges especialitzades, les principals navilieres de creuers, companyies de transport com Renfe que commemorarà a B-Travel el 25è aniversari de l’AVE, i empreses de productes turístics, com Correus amb el seu nou servei d’equipatge per a pelegrins del Camí de Santiago.
Coincidint amb l’Any del Turisme Sostenible, tindran especial interès les destinacions de proximitat que no només compten amb espais naturals protegits, sinó que també potencien una gestió sostenible del sector, entre els quals destaca la ciutat de Barcelona, les Terres de l’Ebre i les comarques de Lleida.
No faltarà l’àrea B-Delicious que oferirà les millors degustacions de receptes i productes típics a partir d’un euro, que permetrà fer un viatge gastronòmic per diferents poblacions catalanes i espanyoles com València i Balears.
Premis i descomptes especials
En el seu 25 aniversari, el saló reforça el paper com a principal plataforma de reserva i venda d’experiències, de manera que comptarà amb 8.000 ofertes especials i premis que llançaran els expositors com Renfe -viatges en tren Barcelona-París amb un 50% de descompte ((Renfe-SNCF en Cooperación) i fins a un 60% en els bitllets d’AVE, rutes d’Interrail, paquets de tren amb entrada a museus, Port Aventura o Ferrari Land, etc.-, Aeroflot (vols a Rússia), Tierras Polares (vols a Islàndia), estades a La Rioja , Huelva, Eivissa, etc.
Aquestes promocions exclusives es podran trobar directament en els estands, en la campanya Black Friday (descomptes fugaços) i al B-Travel Passport, gimcana pel saló que permet entrar en el sorteig d’aquests importants premis.
Més personalització de la visita, més experiències
B-Travel, així mateix, vol ser el millor lloc per inspirar a l’hora de triar les properes vacances. Per això s’organitzaran visites guiades gratuïtes perquè el visitant pugui personalitzar la seva vista en funció de l’oferta que més li interessa. Es tracta de rutes en grup, de 30 minuts de durada, que aniran a càrrec de guies professionals del Barcelona Guide Bureau.
Una altra de les novetats és el B-Travel Cinema, zona de descans en què es projectaran vídeos de viatges i també s’organitzaran activitats perquè el públic visqui intensament el seu viatge dins del saló. Així, a la B-Experiencie Area hi haurà actuacions de danses àrabs, ballet de la República Dominicana i bollywood, així com xerrades sobre l’Interrail, la Casa de la Seda i Open Camp, entre d’altres.
Experiències que també es traslladaran als estands on es podrà gaudir des de viatges de realitat virtual per Catalunya (cabina multisensorial), Castella-la Manxa, la Rioja i la cova del Soplao a Cantàbria, a sessions teatralitzades del Quixot, degustacions de productes típics de Galícia, Navarra, etc. i fins i tot es podrà veure una xemeneia d’una antiga fàbrica de 5,5 metres d’altura.
Sant Jordi més viatger 
Aquesta convocatòria, a més, serà especial ja que el certamen celebrarà els seus 25 anys de trajectòria, que es remunta a 1992 quan va néixer el Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), fira que el 2015 va evolucionar a la nova marca B-Travel apostant així per un nou model de saló més orientat al client i que presenta l’oferta des de les experiències que es poden viure a la destinació, a més d’estar present durant tot l’any a la xarxa.
Passat un quart de segle, B-Travel coincideix novament, com fa 25 anys, amb Sant Jordi, per la qual cosa s’ha preparat una sessió cultural per celebrar la festa del llibre i de la rosa més viatgera. Diumenge, d’11h a 14h, periodistes i autors de llibres de viatges i guies presentaran les seves obres: Josep M. Palau, Carme Escales, Amèlia López, Francisco Sánchez, Pepo Pau o Francesc Ribes.
Barcelona, 7 d’abril de 2017