El turisme en autocaravana guanya adeptes i marca el seu rècord de vendes

Viatjar en autocaravana durant l’estiu es consolida com una alternativa amb cada cop més seguidors durant els mesos d’estiu. La recuperació del sector és ja un fet i aquest mes de juny ha registrat un rècord de vendes amb més de 1.000 autocaravanes venudes, la millor xifra des que el 2007 es va iniciar el registre de matriculacions. Aquest moment dolç del sector es tornarà a visualitzar el proper octubre amb la celebració de la 34a edició del Saló Internacional del Caravaning que comptarà amb més de 100 empreses participants que mostraran més de 600 vehicles en exposició.
A les portes de les vacances d’estiu, el sector del caravàning manté la seva tendència alcista i aquest mes de juny ha tornat a marcar un nou rècord de vendes. Segons dades d’ASEICAR (l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravàning) durant aquest període s’han matriculat 1.007 autocaravanes, un 10,6% més que en el mateix període de l’any passat. La xifra inclou també 244 nous campers, el que suposa una pujada del 16,2% respecte a fa un any. Des del 2014, les matriculacions d’autocaravanes noves han crescut un 445%, fet que demostra el boom del caravàning a Espanya.
El lloguer també respira optimisme i per segon any consecutiu la demanda està superant l’oferta existent. En aquest sentit, només en els mesos de maig i juny, les reserves d’autocaravanes de lloguer suposen més del 80% d’aquest tipus de vehicles durant l’estiu.
Segons el director del Saló Internacional del Caravaning, Josep Antoni Llopart, “aquestes dades demostren les principals tendències del sector: l’autocaravana continua creixent any rere any i confirmant-se com el vehicle favorit per als caravanistes consolidats, mentre que el camper segueix imposant-se com a principal vida d’entrada al sector, sobretot de famílies joves”.
Es calcula que cada any 250.000 autocaravanes transiten per Espanya amb una ocupació mitjana de 3 persones per vehicle, el que suposa una estimació de 750.000 persones en total. Només al mes d’agost circularan 200.000 autocaravanes pel territori, o el que és el mateix més mig milió de persones.
Després del gran èxit de l’edició de 2018, el Saló Internacional del Caravaning vol seguir contribuint al bon moment del sector i per aquest motiu es tornarà a celebrar aquest any de manera extraordinària. El certamen, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport d’ASEICAR i GREMCAR (el Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya), s’ubicarà als pavellons 3 i 4 del recinte de Gran Via ocupant més de 60.000m2 de superfície, amb 600 vehicles en exposició, entre autocaravanes, campers i caravanes, així com tota l’oferta en càmpings, cases de fusta, mòduls, remolcs tenda, accessoris, associacions, entitats i proveïdors de càmpings.