El saló del Caravaning comptarà amb l’oferta més completa d’un mercat a l’alça

Després d’un estiu on el caravàning s’ha confirmat com una de les tendències del moment, torna l’esdeveniment de referència a Espanya i del sud d’Europa amb l’oferta més completa dels últims anys. Així, la 35ª edició del Saló del Caravaning, que se celebrarà el proper mes d’octubre, ja té contractat més de 27.000m2 nets i oferirà una visió 360º d’aquest estil de vida amb la major exposició de caravanes, autocaravanes, campers, tendes i complements amb la participació, per primer cop, d’empreses vinculades als esports i a les activitats outdoor.

El saló, organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració d’Aseicar (Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning) i Gremcar (Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya), tindrà lloc del 16 al 24 d’octubre, ocuparà els pavellons 4, 5 i 7 del recinte de Gran Via i a hores d’ara ja té reservat la pràctica totalitat de la superfície expositiva disponible.

A falta d’un mes i mig per a la celebració del certamen, ja hi ha 116 empreses confirmades que exposaran les principals novetats en vehicles, equipament i accessoris. Entre elles, marques d’autocaravanes, caravanes i campers com Benimar, Carthago, Catalunya Van, Concorde, Mercedes-Benz Vans, Ford, Nissan, Iveco, Toyota, Westfalia, Panamá, Adria, Sun Living, Mclouis, Elnagh, Mobilvetta, Roller Team, Challenger, Eura-Mobil, Karmann, Randger, Rimor, Caravelair, Rapido, Sterckeman, Silver, així com Comanche, Ticamo o Trigano que oferiran a tots els assistents una amplia gama de novetats per a tots els estils de vida i modalitats viatgeres.

Així mateix, el bon moment que viu el caravàning, amb un increment d’aficionats sobretot entre el públic més jove, es reflecteix en un augment sense precedents en la venda anticipada d’entrades que es va iniciar ja el passat mes de juliol.

A més, amb l’objectiu de lliurar l’oferta més diversa i completa, enguany el saló, sota el lema “Inspiring Adventures”, incorpora nous sectors com l’esport i les activitats outdoor amb la col·laboració d´AFYDAD, Associació Espanyola de Fabricants i Distribuïdors d´Articles Esportius. D’aquesta manera i per primera vegada, empreses líders en equipament, materials i complements esportius com Salomon, Orbea, Probike i Decathlon, entre d´altres, oferiran les seves novetats als visitants a través d’activitats experiencials i tests de productes.

El director del Saló Internacional del Caravaning, Josep Antoni Llopart, ha afirmat que “estem molt contents amb la gran resposta que està tenint aquesta edició, tant entre els aficionats com per part dels expositors que, un cop més, han dipositat la seva confiança en un esdeveniment que des de fa anys s’ha convertit en la cita ineludible pels amants del turisme a l’aire lliure”.

Suport a “YoMeCorono”

Per tal de garantir la màxima seguretat de treballadors expositors i visitants, l’esdeveniment aplicarà el protocol antiCovid que Fira de Barcelona ha fet amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona que inclou mesures com el control tecnològic d’accessos, fluxos, distància i ventilació, entre d’altres.

Així mateix, el saló mostrarà el seu compromís en la lluita contra la pandèmia participant en la iniciativa solidaria YoMeCorono, liderada pels actors Marc Clotet i Natàlia Sánchez, per tal de recaptar fons per a la investigació científica contra la Covid-19.  L’acte culminant de la campanya serà el sorteig durant el saló d’una furgoneta camper Mercedes 407D completament restaurada entre les persones que han fet aportacions en l’any i mig que dura aquesta iniciativa solidària.

YoMeCorono ja ha recaptat més de 2,5 milions d’euros que s’estan destinant a quatre grans línies de recerca (vacunes, Covid persistent, prevenció i tractaments) de l’Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació de Lluita contra la Sida i la Fundació Irsicaixa.

Barcelona, 3 de setembre de 2021

Albert Sas Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com