El Saló tanca una renovada edició marcada per l’èxit de públic i vendes

El Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona ha refermat el 2015 la seva importància per al sector de l’automoció com a cimera industrial i dinamitzador comercial. Així ho han certificat les activitats i trobades industrials que ha acollit el certamen, la gran afluència de públic i el volum de vendes registrades. La presentació de 60 novetats a càrrec de les 38 marques expositores, entre elles dues primícies mundials i 3 europees, ha convertit de nou al Saló de Fira de Barcelona en una cita indispensable per als amants del motor.

En un context de recuperació del sector, el saló ha apostat per la connectivitat i ha revalidat la seva condició de gran aparador comercial i cimera sectorial. Les marques presents han registrat una important activitat comercial al llarg dels 11 dies del certamen com ho certifiquen l’important volum de pressupostos i vendes realitzades.

El president del Saló, Enrique Lacalle, ha destacat que “la 38a edició del Saló ha constatat el canvi de tendència que està experimentant el sector de l’automoció. La destacada presència de les marques, als qui vull agrair la seva complicitat, al costat del compromís d’Anfac i el suport de les institucions han fet possible una de les millors edicions del Saló, com així ho acrediten la gran assistència de visitants i el volum de vendes registrades, entre un 30 i un 40% més que el 2013, així com l’aposta de la indústria per aquest certamen, que es consolida entre els principals d’Europa“.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va ser l’encarregat d’inaugurar el Saló per segona edició consecutiva després de mantenir una trobada d’alt nivell amb els directius de les principals empreses automobilístiques instal·lades a Espanya per a abordar els reptes i necessitats d’un dels sectors econòmics més importants del país, que representa el 10% del PIB espanyol. La trobada va coincidir amb l’anunci de mesures de reactivació del sector i plans d’inversió per part d’algunes firmes automobilístiques amb plantes de producció al país.

A aquesta reunió també van assistir el president la Generalitat, Artur Mas; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; els ministres d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i Interior, Jorge Fernández Díaz; i el comissari europeu de Canvi Climàtic i Energia, Miguel Arias Cañete, entre d’altres representants institucionals.

El vicepresident executiu d’Anfac, Mario Armero, ha destacat que “aquest ha estat un saló d’alt nivell en què s’han anunciat importants mesures industrials com el pla Pive 8, les rebaixes fiscals als vehicles d’empresa, el pla Pima Aire 5, la implementació a Espanya de l’e-Call i inversions industrials, etc. La indústria de l’automòbil és avui més indústria gràcies al Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona“.

Noves àrees temàtiques
Els visitants que han acudit al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona han pogut descobrir les 60 novetats que les 38 marques expositores (17 més que en l’edició anterior) han presentat al Saló. Entre elles han figurat dues primícies mundials (els nous Seat Alhambra i Ibiza), tres europees (els Lexus GS F i NX by Will.I.Am i el Jaguar XF) i les presentacions a Espanya del nou Audi Q7, el Renault Espace i el Peugeot 308GT.

En aquesta edició s’ha apostat per un model estructurat en quatre àrees temàtiques en què, a més de la zona dedicada a les marques, s’incideix en el paper de les noves tecnologies (Connected Car), els nous patrons de mobilitat (Urban Mobility), i el disseny (Sketch Car Design) que no només han atret públic jove sinó que marquen una tendència de futur.

Com a plataforma del sector de l’automoció a Espanya, el saló ha acollit diverses conferències en què van participar el secretari d’Estat d’Hisenda, Miguel Ferré, el director de l’Oficina económica del Presidente del Gobierno, Álvaro Nadal, la directora de la DGT, Maria Seguí, i el responsable a Espanya del projecte Google Car, Carlos Hernández, entre d’altres. La cita barcelonina també va ser l’escenari d’importants reunions sectorials com la Junta directiva d’Anfac (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) i el XXIV Congrés Nacional de la Distribució de Faconauto (Federació d’Associacions de Concessionaris de l’Automoció).

Segons una enquesta realitzada als visitants, la valoració mitjana obtinguda pel certamen ha estat de 4,32 punts en una escala de l’1 al 5. A més, el 82% dels enquestats ha mostrat la seva voluntat de tornar al certamen en properes edicions i recomanen la seva visita.

Organitzat per Fira de Barcelona i de caràcter biennal, el saló compta amb el suport de les principals associacions espanyoles d’automoció, Anfac i Aniacam, i és l’únic d’Espanya reconegut a nivell internacional per l’Organisation Internationale des Constructeurs d’Automòbils (OICA) . Aquest any, el certamen va tornar a coincidir amb la celebració del GP d’Espanya de Fórmula 1 amb el que es va convertir un any més en cita imprescindible per als aficionats al motor.

Barcelona, 17 de maig de 2015