El Saló Nàutic de Barcelona presenta la seva edició més innovadora i emprenedora

La innovació, la tecnologia i l’emprenedoria són els grans eixos sobre els quals solcarà la 57a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que tindrà lloc del 10 al 14 d’octubre al Port Vell de la capital catalana. El saló creixerà un 8% respecte a l’edició anterior amb més expositors, embarcacions, espai i activitats per descobrir el futur de la nàutica i gaudir del món de la navegació.
Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), el Saló Nàutic de Barcelona posa rumb a la seva vessant més professional amb la celebració del primer Nautic Tech International Investment Forum, una competició en què han participat 35 startups nacionals i internacionals vinculades amb la indústria nàutica, i amb la segona edició dels Professional Meetings, una sèrie de trobades per fomentar els contactes de negoci entre els professionals del sector nàutic.
A més, al Saló Nàutic es donaran a conèixer més de 120 de novetats en embarcacions, motors i electrònica, que posen de manifest com les grans marques líders mundials estan apostant per la incorporació de la tecnologia per incrementar les prestacions dels seus velers, iots, llanxes o motors. Entre les novetats, destaca una desena de models nominats a Millor Vaixell Europeu de l’Any.
Així, els molls d’Espanya i de la Fusta del Port Vell comptaran amb una de les més grans mostres flotants dels últims anys i la millor que es pot reunir avui arreu d’Espanya. Per la seva banda, a terra, s’exhibiran petites embarcacions i pneumàtiques, així com les últimes novetats en productes d’electrònica, motors, pintures, veleries, remolcs, xàrter i serveis nàutics.
Més oferta, més innovació
Marques com Astondoa, Hanse, Solaris, Dufour, Jeanneau, Bénéteau, Sunseeker, Azimut, BAYLINER, D’Antonio Yachts, Pardo Yacht, Prestige o Quicksilver estaran presents en un saló que reflectirà el millor moment del sector. En l’edició de 2018, comptarà amb 275 expositors i més de 700 embarcacions (171, a l’aigua), que ocuparan més de 25.400 metres quadrats de superfície neta, un 8% més que l’edició anterior. Així mateix, tindrà un espai brokerage d’embarcacions d’ocasió amb eslores entre els 18 i els 30 metres.
El president del saló, Luis Conde, considera que “la innovació i l’aposta per donar suport als joves emprenedors posen de manifest que el Saló Nàutic de Barcelona és la millor plataforma comercial i promocional del sector nàutic d’Espanya i una de les més importants d’Europa. Espero que el volum de negoci que es generi enguany en el marc del certamen contribueixi a la reactivació que està vivint el sector”.
En aquest sentit, el secretari general de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), Carlos Sanlorenzo, explica que “la temporada nàutica 2018 s’ha mantingut en positiu, amb un creixement de les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo fins a l’agost del 4,3%”. I destaca l’impacte econòmic i l’efecte multiplicador de la nàutica d’esbarjo, que “aporta 12.000 milions d’euros a la producció efectiva total d’Espanya i genera 82.345 llocs de treball, entre ocupació directa i indirecta”.
Fans de la Vela
Un ampli programa d’activitats i experiències per fomentar la pràctica de la nàutica serà un altre dels grans atractius del Saló Nàutic d’aquest any. Així, el saló de Fira de Barcelona estrena nou lema, ‘Fans de la mar’, amb el qual es vol arribar a nous públics. El seu director, Jordi Freixas, afirma que “any rere any, demostra que és un dels millors instruments que té el sector per fer créixer el nombre d’aficionats”.
A més, el Saló Nàutic de Barcelona concedeix un especial protagonisme a la vela esportiva i lleugera gràcies a la col·laboració de la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) i de la Federació Catalana de Vela (FCV). El saló comptarà amb la presència de 12 embarcacions de vela lleugera, iniciació i oceànica tant en aigua com en terra i amb un espai de divulgació propi ( ‘Fans de la vela’) al Moll de la Fusta.
També oferirà diverses experiències perquè els visitants puguin gaudir del mar. Així, a l’Àrea Fun Beach hi haurà una zona de proves per fer sessions de vela lleugera, caiac o paddle surf i es duran a terme una nova edició del Barcelona SUP Festival, trobada d’aficionats al pàdel surf que practicaran aquesta modalitat en les aigües del Port Vell, i la segona Barcelona Paddle Race, una competició a mar obert amb sortida al saló i arribada a Badalona.
Al costat d’elles, l’àrea de Marina Tradicional, amb una exposició d’embarcacions clàssiques i on es duran a terme tallers i activitats per a tota la família, i la ‘Nit de la Nàutica’, amb música en viu, desfilades de moda i degustacions, completen l’atractiu programa d’activitats.
Així mateix, el saló potenciarà de nou les propostes relacionades amb la gastronomia, per la qual cosa tornarà a comptar amb l’oferta de les àrees OneOcean Club i Nautic Food Plaza.
Barcelona, 26 de setembre de 2018