El Saló Nàutic de Barcelona creixerà amb més oferta d’embarcacions a terra i a l’aigua

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona posa rumb a la seva 56a edició, que tindrà lloc de l’11 al 15 d’octubre al Port Vell, reunint un cop més la major oferta de la indústria de la nàutica esportiva i d’esbarjo d’Espanya amb la participació de les principals marques nacionals i internacionals. El certamen, que preveu créixer un 6% respecte a l’any anterior, ampliarà la seva mostra flotant i en terra, amb una destacada presència de catamarans. Així mateix, les propostes relacionades amb la innovació, l’emprenedoria i el negoci marcaran aquesta convocatòria.
La bona marxa de la comercialització a tres mesos de la seva celebració fa preveure que el Saló Nàutic de Barcelona de 2017, organitzat per Fira de Barcelona, creixerà en oferta i activitats, de manera que espera superar els 260 expositors i les 670 embarcacions en exposició. Fins al moment, ja han confirmat la seva participació importants empreses del sector com Beneteau, Jeanneau, CNB-Lagoon, Marina Estrella, Sunseeker, Touron, Yamaha o Zodiac.
Pel president del saló, Luis Conde, “el saló consolida aquest any la seva tendència positiva, reflectint així els signes de recuperació del sector. Reforça així el seu paper com a principal plataforma comercial de la nàutica a Espanya, així com la millor eina per promoure una major afició per la navegació i els esports nàutics. Segons l’estudi realitzat pel saló als expositors de 2016, a la fira es genera més del 50% de les vendes anuals del sector al nostre país”.
Per la seva banda, el secretari general de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), Carlos Sanlorenzo, “el mercat nàutic està creixent moderadament des de gener, amb un bon resultat al maig i juny, el que fa preveure, un any més, una temporada favorable per al sector. En el primer semestre del 2017, les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo han crescut un 13% i el lloguer es consolida com a tendència per gaudir de la navegació d’esbarjo, amb un 35,4% més de matriculacions de vaixells per a ús de lloguer que el any passat. Seria el moment idoni perquè l’Administració impulsés alguna mesura fiscal de suport al sector i incentivar així el consum nàutic, tant nacional com estranger, en previsió de la bona temporada de turisme que s’espera “.
Aparador de novetats
L’àmplia oferta expositiva i d’activitats prevista per a aquest any “reafirma encara més el posicionament del Saló Nàutic de Barcelona com a líder a Espanya i un dels principals d’Europa, el lloc únic per fer negoci, conèixer les últimes novetats i productes, provar embarcacions i gaudir de multitud d’activitats relacionades amb el mar”, afirma el director del certamen, Jordi Freixas.
El saló, que ocuparà els molls d’Espanya i de la Fusta del Port Vell, comptarà amb una mostra flotant on es veuran embarcacions a partir dels 8 metres d’eslora, destacant especialment la gran flota de catamarans amb 20 unitats a l’aigua, la més gran d’Espanya i de les principals d’Europa. A terra s’exhibiran petites embarcacions i pneumàtiques, així com l’últim en productes d’electrònica, motors, pintures, veleries, remolcs, xàrter i serveis nàutics.
Innovació, emprenedoria i negoci
Fruit de l’èxit de la primera edició, aquest any es tornaran a celebrar les Jornades per a Emprenedors i Startups, que s’ampliaran a tots els dies de saló. A través d’aquesta iniciativa, que es realitza en col•laboració amb ANEN, es donaran a conèixer projectes innovadors aplicats al món de la nàutica i inclou sessions de networking, una zona d’exposició i un fòrum d’inversió.
També en l’àmbit professional, es planificarà una agenda de reunions empresarials per promoure nous contactes i negocis entre expositors i visitants, i s’organitzaran jornades, conferències, taules rodones, presentacions de regates i trofeus, lliuraments de premis, etc. que es desenvoluparan a l’Espai del Mar.
Propostes lúdiques per viure la mar
El Saló Nàutic, així mateix, tornarà a ser un lloc de diversió i experiències per als aficionats a la nàutica i per a aquells que vulguin iniciar-se. Per això s’organitzen múltiples activitats per mostrar les diferents formes de gaudir del mar.
A l’Àrea Fun Beach hi haurà una zona de proves amb accés al mar per fer sessions de vela lleugera, caiac o paddle surf. També està previst celebrar una nova edició del Barcelona SUP Festival, trobada d’aficionats al paddle surf que practicaran aquesta modalitat esportiva a les aigües del Port Vell. També destaca l’àrea de Marina Tradicional amb l’exposició d’embarcacions clàssiques i on es duran a terme tallers i activitats per a tota la família.
Una altra de les activitats destacades serà la “Nit de la Nàutica” (divendres 13 d’octubre), que inclourà la “Swimnight & caiac” (una exhibició de nedadors, escortats per caiacs, en les aigües del port) i que estarà amenitzada amb les festes dels expositors, música en viu, desfilades de moda i degustacions.
Un any més, el saló potenciarà les propostes relacionades amb la gastronomia i tornarà a comptar amb l’oferta del restaurant OneOcean Club, la Nautic Food Plaça i el Nautic Village by TheCooluxury (zona chillout i degustacions de productes gourmet).
Alt índex de fidelitat d’expositors i visitants
El Saló Nàutic de Barcelona, que compta amb el suport d’ANEN, és membre fundador de l’International Federation of Boat Show Organisers (IFBSO) i un referent internacional en l’actualitat. L’informe del saló, realitzat pel departament de Comunicació i Estudis de Fira de Barcelona, corresponent a 2016, posa en valor l’alt índex de fidelitat i satisfacció d’expositors i visitants.
Segons l’estudi, el 84.4% dels expositors ja havia visitat el saló en altres edicions, el 68,8% assegura haver acomplert els seus objectius de participació i el 74,4% afirma que repetirà en 2017. En relació als visitants, el 81% diu estar satisfet de la seva visita i el 90% vol repetir en la propera edició.
Barcelona, 4 de juliol de 2017