El Saló Nàutic celebra una de les seves millors edicions en línia amb la recuperació del sector

D’acord amb la tendència positiva del sector, el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que es clausura aquesta tarda al Port Vell, tanca una de les millors edicions dels últims anys gràcies a l’activitat comercial, les novetats tecnològiques que s’han presentat i l’afluència de públic. El certamen, que aquest any ha crescut un 11% en superfície expositiva i mostra flotant respecte a la convocatòria anterior, reforça el seu posicionament com la major cita de la indústria nàutica esportiva i d’esbarjo a Espanya.
El Saló Nàutic de Barcelona, organitzat per Fira de Barcelona, ha navegat a tota vela. En la seva 56 edició ha reunit 275 expositors, un 7% més que el 2016, que han ocupat 23.000 m² d’espai net (+ 11%), i ha exhibit en els molls de la Fusta i d’Espanya més de 700 embarcacions, de les quals 180 a l’aigua (+ 11%).
Segons el president del saló, Luis Conde, aquest any s’ha registrat una intensa activitat comercial als estands dels expositors, on s’han generat vendes, contactes i noves operacions. Un volum de negoci – en la fira es genera el 50% de les vendes anuals del sector – que ha anat acompanyat d’una important assistència de visitants amb capacitat de compra”.
Per Conde,”els bons resultats d’aquest any consoliden la recuperació del certamen, que va en línia amb la tendència positiva de la indústria nàutica espanyola, que ha crescut un 9,23% de gener a setembre de 2017″, i així mateix ha agraït, en el context actual, la confiança dels expositors i visitants en la seva cita anual de referència “.
El certamen ha celebrat així mateix una de les seves edicions més innovadores i tecnològiques. Entre les 120 novetats presentades (un 16% més que el 2016), han destacat les embarcacions connectades i noves apps que permeten controlar el vaixell a través d’un telèfon mòbil o un rellotge intel•ligent; també vaixells més sostenibles amb motors híbrids i nous gadgets per practicar esports nàutics, com la bicicleta aquàtica o la moto tauró. Segons el director del saló, Jordi Freixas, “la nàutica està, sens dubte, en plena transformació tecnològica i el certamen ha estat un any més aparador de les últimes tendències d’un sector que aposta pels vaixells més segurs, confortables i fàcils de governar “.
A més de les novetats, les prop de 100 activitats organitzades han tingut una bona acollida de públic. Entre elles han destacat, en l’àmbit professional, la segona edició de les Jornades d’Emprenedors i Startups, amb un quinzena de participants; la primera ronda de reunions entre expositors i visitants en les quals han assistit un centenar d’empreses; i les presentacions d’importants regates.
Les propostes lúdiques amb més afluència de públic han estat les sortides a vela i bici aquàtica, la piscina de pàdel surf, els tallers de marina tradicional, les travessies en pàdel surf i caiacs i la Nit de la Nàutica, amb música en viu i desfilades de moda.
A poques hores del seu tancament, el Saló Nàutic, que compta amb el suport d’ANEN (Associació Nacional d’Empreses Nàutiques), preveu superar els 56.000 visitants. Entre els internacionals, la procedència és principalment de França, Alemanya, Regne Unit i Rússia. La propera edició tindrà lloc a l’octubre de 2018.
Barcelona 15 d’octubre de 2017