El Saló Internacional del Caravaning torna el 2019 per donar continuïtat al bon moment del sector

Després del gran èxit de participació recollit en la seva última edició, celebrada durant l’octubre de 2018, el Saló Internacional del Caravaning es tornarà a celebrar aquest any de manera extraordinària. Així, el certamen vol reforçar el seu paper com a líder a Espanya i com a principal dinamitzador del sector en un moment d’eclosió d’aquest estil de turisme familiar que permet viatjar en llibertat i en contacte amb la natura. 

El Saló Internacional del Caravaning, organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració d’ASEICAR, l’Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning, i de GREMCAR (el Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya), torna del 12 al 20 d’octubre de 2019 al recinte de Gran Via. El certamen, líder a Espanya en el seu sector i un dels principals referents europeus, oferirà per segon any consecutiu i de manera excepcional les últimes novetats en caravanes i autocaravanes, productes i serveis complementaris, així com propostes de turisme a l’aire lliure.
Segons ha detallat el director del certamen, Josep Antoni Llopart, “volem reforçar el lideratge del saló en un moment d’eclosió del sector i per això la d’enguany serà una edició especial, que celebrarem de manera excepcional. A partir del 2021 tornarem a la periodicitat biennal, és a dir, cada dos any, tal com hem estat fent fins ara”. Un canvi que farà coincidir el Caravaning amb el saló Piscina & Wellness i que, segons Llopart, “serà molt positiu per als dos certàmens ja que afavorirà les sinèrgies entre dos sectors íntimament relacionats”.
El certamen vol donar continuïtat al bon moment d’un sector que va tancar el 2018 amb un augment d’un 22% en les matriculacions d’autocaravanes noves; un 20% de segona mà; i un 3,5% en caravanes, segons dades d’ASEICAR. L’increment és més notori si es mira amb perspectiva, atès que des del 2014 les autocaravanes noves han suposat un creixement del 210%; les de segona mà, del 231%; i les caravanes, del 49%.
Tot i ser una convocatòria excepcional, la 34a edició del Saló Internacional del Caravaning, que se celebrarà del 12 al 20 d’octubre de 2019 als Pavellons 3 i 4 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, comptarà amb tots els elements d’una edició convencional. Així, els visitants podran conèixer de primera mà les primícies que presenten càmpings, fabricants de caravanes, autocaravanes, campers, cases de fusta, mòduls, remolcs tenda, accessoris o avancés, així com associacions, entitats i proveïdors de càmpings.
Així mateix, el saló comptarà amb un nou programa d´activitats per tal de presentar les novetats i tendències del moment així com espais de lleure familiar i  infantil com els ja clàssics Gastrovaning i Caravaning Kids.
Barcelona, 5 de febrer de 2019