El Saló Internacional del Caravaning tanca una edició de rècord que confirma la recuperació del sector

El Saló Internacional del Caravaning s’acomiada avui després de 10 dies d’intensa activitat que han refermat el certamen com l’esdeveniment de referència i principal dinamitzador del sector a Espanya. El bon moment que viu el caravàning s’ha vist reflectit en aquesta edició i segons els principals expositors s’ha registrat un important increment de vendes respecte l’edició anterior. 

El president del Saló Internacional del Caravaning, Ramon Nuez, s’ha mostrat molt satisfet perquè “el bon moment que viu el sector s’ha traslladat al saló amb una oferta molt variada per part dels expositors que han aconseguit captar l’atenció de visitants amb clara intenció per comprar”.
De la seva banda, el director del saló, Josep Antoni Llopart, considera “l’edició d’enguany és la millor de tota la seva història, amb més empreses, més superfície expositiva, nous sectors representats i més visitants”. Un fet que, segons Llopart, “demostra que el saló és la principal plataforma comercial i de promoció del sector a Espanya i una de les més importants a Europa”.
En aquest sentit, bona part dels expositors confirmen que durant els 10 dies del certamen s’han tancat o s’han iniciat operacions comercials que, un cop segellades, suposaran una gran part de les vendes previstes per tot l’any, fet que referma la seva condició d’esdeveniment líder a Espanya. Els expositors també valoren molt positivament l’increment de visitants d’arreu d’Espanya, especialment gràcies a la coincidència amb el pont del Pilar i que el saló s’ha allargat un dia més. Per tot plegat, i a falta d’unes hores per al seu tancament, es calcula que més de 60.000 persones hauran visitat el saló.
Pel que fa als models més demandats, destaquen els exemplars de gamma mitjana, especialment d’autocaravanes i campers (furgonetes adaptades amb espai per a llits, cuina i lavabo), amb preus que han oscil·lat entre els 40.000 i els 70.000 euros. No obstant això, els vehicles de luxe, alguns amb preus que superaven els 350.000 euros, han captat bona part de les mirades dels visitants. També ho han fet els models 4×4 de la zona Barcelona Overland, així com també les propostes de tendes d’alta gamma de la zona Glamping.
A més de ser el major aparador comercial del sector, el Saló Internacional del Caravaning s’ha confirmat com un esdeveniment eminentment familiar i de gran interès pel públic jove, amb un ampli programa d’activitats que ha fet les delícies de grans i petits. Han tingut gran acollida les propostes gastronòmiques de la zona Gastrovaning; l’espai lúdic per els més petits de la casa, Caravaning Kids, així com la zona Travelvaning on s’han compartit experiències viatgeres amb experts i bloggers.
Un sector en expansió
L’edició 33a del Saló Internacional del Caravaning també ha estat escenari de la presentació de l’informe de l’Associació  Espanyola  de  la  Industria  i Comerç del Caravaning (ASEICAR), que confirma el bon moment del sector. Segons l’estudi, realitzat en col·laboració amb  InvesMarket i Cetelem, el caravàning podria créixer un 30% anual en els propers 5 anys. De fet, de setembre de 2017 a octubre d’aquest any, les matriculacions d’autocaravanes han crescut un 28,2% respecte el mateix període comprès entre 2016 i 2017. L’informe d’ASEICAR també detalla que la despesa mitjana de l’usuari campista alhora de comprar un vehicles és de més de 43.000€.
Barcelona, 21 d’octubre de 2018